Trelleborgs kommun, Rektorsområde Tätort Väster

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

TRELLEBORG – EN SKOLKOMMUN ATT RÄKNA MED
Mellan slätten och havet bygger vi kunskap och skapar drömmar.

Arbetsplatsen

Räkna med kunskap, glädje och engagemang på rektorsområde Tätort Väster! 

Rektorsområde Tätort Väster består av Sjöviksskolan F-9, Kattebäckskolan F-6, Sjöviksskolans anpassade grundskola, Flaningens förskola, Klämman förskola och resursskola Värnet. Området leds av en rektor tillsammans med 5 biträdande rektorer och en administrativ chef.

Här finns ett rektorsområde med engagerad personal och glada barn som behöver en specialpedagog till Sjöviksskolan F-9.

Du välkomnas till ett härligt och drivet gäng där vi hjälps åt för att hitta lösningar. Vi erbjuder en god arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter

Som lärare/fritidspedagog i fritidshem har du särskilt ansvar för att se till att undervisningen på fritidshemmet utvecklas utifrån läroplan och andra styrdokument. Ditt huvudsakliga uppdrag är att utifrån styrdokument samt elevens behov och intressen planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör. Din professionsutveckling tar avstamp i aktuell forskning och bygger på kollegialt lärande där du tillsammans med andra reflekterar kring sambandet mellan elevernas måluppfyllelse och undervisningens kvalitet. Tillsammans med övrig fritidshems- och skolpersonal och i ett nära samarbete med rektorsområdets ledningsgrupp arbetar du för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal där ni gemensamt bidrar till lärande och utveckling av det pedagogiska arbetet för att möta behoven hos alla våra elever.

Förutom kunskaper i olika skolämnen ska eleverna under den samlade skoldagen även få möjligheter att utveckla självkänsla, identitet, samspel och olika sociala förmågor. Fritidshemmets verksamhet spelar i detta sammanhang en betydande roll där målsättningen är att erbjuda alla elever en meningsfull och lärorik fritid före, under och efter skolan där elevernas behov, utveckling och lärande står i fokus. 

Tjänsten omfattar både skolsamverkan och arbete i fritidshemsverksamhet.

Vill du vara en del av vårt härliga gäng där profession, engagemang och glädje står i fokus? Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarexamen och legitimation med inriktning fritidshem eller fritidspedagogexamen och där det är meriterande om du har tidigare erfarenheter från yrket.

Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dessa i ditt dagliga arbete. Vidare har du ett tydligt ledarskap och en god didaktisk och pedagogisk förmåga som gör att du självständigt kan leda och organisera ditt arbete för att skapa trygghet, studiero och en god lärmiljö, för våra elever, under hela dagen. Du är intresserad av att variera din undervisning för att fånga så många elevers intresse som möjligt och du är lyhörd på elevernas önskemål, intresse och behov. Du är en trygg vuxen med förmåga att skapa goda relationer med eleverna där du ser till varje individ och där du med ditt positiva förhållningssätt skapar en god stämning. Som person är du kreativ, utvecklingsinriktad, engagerad och besitter en god kommunikativ förmåga. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du entusiasmerar och inspirerar både elever och kollegor samtidigt som du är öppen för dialog, samtal och feedback på ditt arbete.

Vill du precis som vi vara med och göra skillnad, så är du den vi letar efter!

Arbetstid/varaktighet

100%, visstidsanställning t.o.m. 2024-12-20, med eventuell möjlighet till förlängning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Marie Perleryd, biträdande rektor 0410-73 43 19

http://www.trelleborg.se/facket

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2024-06-14 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-12-20
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/145
Kontakt
  • Marie Perleryd, 0410-734319
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb