Trelleborgs kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Räddningstjänsten

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fem olika avdelningar; Planavdelningen, Bygglovsavdelningen, Geodataavdelningen, Miljöavdelningen och Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal. Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Totalt är vi ca 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och 8 RIB stationer samt administration. 

Klagstorps brandstation är placerad centralt i samhället med en personal styrka på 12 brandmän.

Arbetsuppgifter

Som deltidsbrandman i Klagstorp kommer du arbeta med att;

Förbereda dig själv och dina kollegor genom utbildning, övning och egen kompetensutveckling.

Avhjälpa tillbud och olyckor genom att delta i den operativa verksamheten t ex, medicinskt omhändertagande vid traumafall, losstagning vid trafikolyckor, rökdykare vid bränder med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt rullbandstest, vilket Räddningstjänsten i Klagstorp kan hjälpa dig med. I rekryteringsprocessen ingår också anställningstester såsom simprov innehållande livräddningsmoment, höjdtest på 30 meter, fobitest med andningsapparat och arbetsprov.
Om du går vidare i rekryteringsprocessen ska du delta på MSBs skola och utbildas i Grib 1, följt av Grib 2, utbildningen avslutas med internutbildning på två veckor. Under tiden utbildningen sker får du ersättning enligt avtal.

För anställning krävs att du ska kunna vara färdigklädd i släckbilen på brandstationen i Klagstorp inom fem minuter från larmet. Det innebär att du är boende inom ett upptagningsområde med mindre än 5 minuters inställelsetid till brandstationen, Torggatan 1, 231 97 Klagstorp.

Du har minst körkortsbehörighet B, behörighet C är meriterande. 

Arbetet kan innehålla arbetspass med högt tempo och krävande arbetsinsats som gör att vi söker dig som är trygg i dig själv och en god lagspelare.
Du har en positiv inställning och värderar öppenhet, respekt och ansvar.

Arbetstid/varaktighet

Deltid, beredskapstjänstgöring var tredje vecka.
För tjänsten kan provanställning 6 månader komma att tillämpas.

Tillträde

Snarast eller enlig överenskommelse.

Kontaktperson

Joakim Persson platschef, E-post joakim.persson@trelleborg.se

Facklig kontakt: www.trelleborg.se/facket.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2023-10-15 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar din ansökan snarast.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast. Enligt överenskommelse.
Löneform Månadsavlönad
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Klagstorp
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/368
Kontakt
  • Olof Mjöfors, 0708-817997
Facklig företrädare
  • Representant nås via Trelleborgs kommuns kundtjänst, 0410-733000
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb