Trelleborgs kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Miljöavdelningen

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg.
Här börjar Sverige!

Arbetsplatsen
Trelleborgs kommun befinner sig på en spännande utvecklingsresa, från traditionell hamnstad till kunskapsintensiv kuststad, kantad av expansiva stadsomvandlingsprojekt och omfattade infrastruktursatsningar. Målet står klart: vi ska bli en av Sveriges mest attraktiva kommuner!

Trelleborg är Sveriges sydligaste kommun med drygt 46 000 invånare. Med en stark och stabil ekonomi växer Trelleborg snabbt, både genom en stadig befolkningsökning och genom stadsomvandling, förtätning och nybyggnation. Trelleborg stoltserar med ett unikt geografiskt läge, fantastisk natur och väl utbyggda kommunikationer som erbjuder invånarna hög livskvalitet och näringslivet goda förutsättningar för utveckling.

Miljöavdelningen finns på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Utöver denna avdelning finns även Geodata, Plan, Bygglov och Räddningstjänsten. Förvaltningen har verksamhetsuppdraget från Samhällsbyggnadsnämnden. Vi är ett ambitiöst team på 20 personer som utvecklas tillsammans, drar nytta av varandras kunskaper och ansvarar för kommunens åtaganden inom miljö- och hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll, prövning och tillsyn av alkohol, tobak, e-cigaretter, tobaksfria nikotinprodukter, folköl och läkemedel. Vidare arbetar vi med vattenförvaltning, naturvård och strandskydd.

Är du engagerad och kompetent miljöchef? Drivs du av att utveckla samarbeten och skapa samsyn i strategiska frågor? Vill du följa med på Trelleborgs resa som tillväxtkommun? Här finns möjligheter att skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där vi tillsammans bidrar till att uppfylla kommunens uppdrag.

Arbetsuppgifter
Till Miljöavdelningen söker vi miljöchef med stort intresse för ledarskap och förmåga att vidareutveckla vår tillsyn och kompetens samt att utöva myndighetsarbete med god service.

Som miljöchef har du en övergripande och samordnande roll för kommunens tillsynsarbete inom miljö, hälsoskydd, livsmedel, alkohol, tobak, receptfria läkemedel med mera. Du ansvarar därmed för att verksamheten bedrivs i enlighet med aktuell lagstiftning och utifrån givna prioriteringar. I rollen som miljöchef har du också en viktig uppgift att företräda och sprida kunskap om verksamhetens olika ansvarsområden, såväl externt som internt.

Du har verksamhets-, budget- och personalansvar, du leder, fördelar och utvecklar arbetet mot uppsatta mål. I personalansvaret ligger bland annat att hantera rekryteringar, lönesamtal, medarbetarsamtal och att ansvara för avdelningens arbetsmiljö. Förutom den dagliga ledningen av verksamheten ingår också att arbeta strategiskt. Miljöchefen har aktiv roll i förvaltningens ledningsgrupp och förväntas arbeta nära förvaltningschefen och förtroendevalda.

Kvalifikationer

Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning. Vi utgår från att du har chefserfarenhet med ansvar för verksamhet, personal och ekonomi samt har erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning inom avdelningens verksamhet såsom utifrån bland annat miljöbalken, livsmedelslagstiftningen, tobakslagen och alkohollagen. Du är en utvecklande ledare med ett mål- och resultatorienterat förhållningssätt.

För att vara framgångsrik i rollen bör du vara serviceinriktad och god relationsbyggare som bidrar till en positiv anda inom avdelningen och förvaltningen. Du är tydlig i din kommunikation och bra på att skapa engagemang. Du är utvecklingsinriktad, vågar utmana och ifrågasätta för att driva verksamheten framåt och har lätt för att fatta beslut. I rollen ingår kontakter med verksamhetsutövare, andra förvaltningar och allmänhet vilket ställer höga krav på din kommunikativa förmåga i tal och skrift.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt B-körkort. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. 

Arbetstid/varaktighet
Heltid. Tillsvidare.

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Sarah von Liewen, förvaltningschef, nås på 0410-73 30 51 eller sarah.von-liewen@trelleborg.se
Facklig kontakt: www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag
2024-03-03 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/18
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb