Trelleborgs kommun, Tekniska serviceförvaltningen, Drift & service

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg.
Här börjar Sverige!

Arbetsplatsen

Tekniska serviceförvaltningen ansvarar för service åt övriga förvaltningar i Trelleborgs kommun i form av IT, lokalvård, transporter, verkstad och lokalförsörjning. Förvaltningen ansvarar även för frågor i kommunen beträffande vattenförsörjning, avloppshantering, allmän platsmark, trafikens infrastruktur, väghållning, torghandel och avfallshantering.

Avdelning fastighet består av 35 anställda fördelat på tre enheter, drift & service, tekniska förvaltning och ekonomisk förvaltning. Inom enhet drift & service är vi 20 medarbetare som ansvarar för kommunens åtaganden inom fastighetsdrift. Vår arbetsplats är inom Trelleborgs kommuns geografiska område och vi utgår från Sjöviksvägen 6 i Trelleborg, där vi tillsammans med andra tekniska enheter delar på bl.a. kontorslokaler, förråd, omklädningsrum, lunchrum och bilpark. Servicebilen är den rörliga arbetsplatsen som vi ansvarar för och tillbringar en del av våra arbetstimmar i.

Du kommer ingå i ett team med erfarna kollegor, där god service och säkerhet är ledord. På vår arbetsplats gäller kommunens värdegrund dvs. öppenhet, respekt och ansvar. 

Vi söker nu två fastighetstekniker till vår enhet och ser gärna kvinnliga sökande för att skapa en jämn könsfördelning på vår arbetsplats. 

Arbetsuppgifter

 I rollen som fastighetstekniker ansvarar du bland annat för:

 • hantera tekniska felanmälningar.
 • drift och övervakning.
 • underhållsarbete.
 • periodiserade funktionskontroller av tekniska installationer.
 • felsöka och åtgärda mindre fel.
 • förebyggande-, felavhjälpande- samt planerat underhåll. 
 • tillsammans med förvaltare bevaka garantiåtgärder och beställningar från underleverantörer.
 • administrativt arbete.

Som fastighetstekniker krävs en god teknisk kunskap om kommunens fastigheter och dess energianvändning för att kunna lämna förslag till förbättringar, energibesparande åtgärder m.m. Du ska alltid ha ett miljötänkande i dina bedömningar. 

Du agerar ansvarsfullt, är noggrann och utför arbetet på ett serviceinriktat sätt med fokus på kunden och medborgare som du möter. Du har en god samarbetsförmåga, likaväl som du trivs med att arbeta självständigt. 

Du är en viktig länk i samspelet med våra kunder, som ställer höga krav på service och support. Ditt arbete är omväxlande där du jobbar både inne på kontoret och ute på plats hos våra kunder. Inne på kontoret förbereder och administrerar du dina felanmälningar/beställningar. Ute hos våra kunder ansvarar du för och utför arbetsuppgifter som kommit in via felanmälan.

Kvalifikationer

 • Du är utbildad fastighets-/drifttekniker eller har motsvarande kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
 • Du har yrkeserfarenhet att arbeta med fastighetsteknik.
 • B-körkort.
 • Det är meriterande om du har en god yrkesmässig datorvana.

Då en stor del av arbetet innebär omfattande kontakter med kunder och kollegor ställer vi höga krav på ett professionell bemötande och en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Att du är serviceinriktad ser vi som en självklarhet. Du är driven, kan arbeta självständigt, tar ansvar för dina uppgifter och har en god samarbetsförmåga. 

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidare

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontakt

Andreas Gradén 0734-667267

andreas.graden@trelleborg.se

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2024-02-29 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi tillämpar löpande urval, så dröj inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/30
Kontakt
 • Anderas Gradén, 0734-667267
Publicerat 2024-02-08
Sista ansökningsdag 2024-02-29

Tillbaka till lediga jobb