Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen, IFO, Beroende- och vuxenenheten

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg.
Här börjar Sverige!

Arbetsplatsen

På Beroende- och vuxenenheten blir du del av en kompetent och engagerad personalgrupp bestående av behandlare, socialsekreterare, beroendepedagoger och enhetschef. Vi har en välutvecklad vårdkedja för personer med beroendeproblematik. Arbetet bedrivs utifrån ett helhets- och familjeperspektiv med individen i fokus. Enheten ansvarar för den kommunala vården avseende skadligt bruk och beroende för personer över 18 år samt deras anhöriga. Vårdkedjan består av utredningsansvar med myndighetsutövning, stöd- och behandlingsinsatser, utslussverksamhet och lågtröskelboende.

Extern handledning i grupp tillhandahålls. Kommunen erbjuder såväl friskvårdsersättning som möjlighet att växla semesterersättning mot extra semesterdagar. Kommunikationsmöjligheterna är goda. Arbetsplatsen ligger cirka fem minuters gångväg från buss- och pågatågstation.

Arbetsuppgifter

Som behandlare på Beroende- och vuxenenheten ingår du i ett team tillsammans med tre kollegor. Ni ansvarar för att utveckla, planera och genomföra de interna behandlingsinsatserna för personer med skadligt bruk eller beroende av alkohol, narkotika eller spel så att de motsvarar målgruppens behov. Ni bedriver ett kvalificerat behandlingsarbete, både enskilt och i grupp. Enheten erbjuder idag ett brett utbud av behandlingsinsatser såsom CRA, återfallsprevention, MI-samtal, 12-stegsbehandling och Previct. Även anhöriga till personer med skadligt bruk eller beroende ingår i målgruppen och vi erbjuder anhörigstöd både enskilt och i grupp. Dokumentation av insatserna i verksamhetssystemet Lifecare ingår. Du kommer företrädesvis att arbeta i vår lågintensiva gruppverksamhet och med individuella insatser enligt CRA, MI och återfallsprevention samt med anhörigbehandling, både enskilt och i grupp. Arbetet innebär nära samverkan med enhetens socialsekreterare och beroendepedagoger. Utbudet av insatser utvecklas ständigt för att möta målgruppens behov. I arbetet ingår att bidra till verksamhetens utveckling och komma med förslag på förbättringar. Enheten har påbörjat ett utvecklingsarbete med att förbereda och anpassa verksamheten utifrån samsjuklighetsutredningens förslag. Du kommer vara delaktig i att fortsätta detta utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker en kompetent och engagerad medarbetare med stort intresse för arbete med personer med samsjuklighet och skadligt bruk och beroende. Du ska ha utbildning i MI, CRA och återfallsprevention samt erfarenhet av att arbeta med målgruppen enligt metoderna, gärna både enskilt och i grupp. Du ska ha lätt för att skapa kontakt och hållbara relationer och ha en hög samarbetskompetens. Vi förutsätter att du har god kunskap i frågor gällande skadligt bruk och beroende. Du får gärna har erfarenhet av arbete med anhöriga till målgruppen. Du bör ha ett kognitivt och lågaffektivt förhållningssätt och en god pedagogisk förmåga. Ett respektfullt och personligt bemötande av klienter såväl som kollegor och samarbetspartners är viktigt i arbetet hos oss.

Som behandlare på Beroende- och vuxenenheten behöver du ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift och erfarenhet av att dokumentera. Du behöver vara ansvarstagande med en god förmåga att både självständigt och tillsammans med andra planera, organisera och genomföra arbetet under givna ramar. Vidare behöver du ha lätt för att hålla struktur och för att anpassa dig till nya situationer i arbetet.

Du som söker har för arbetet lämplig utbildningsbakgrund, till exempel socialpedagog eller behandlingspedagog med inriktning på skadligt bruk och beroende. Körkort är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde

Mars 2024 eller enligt överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet

Vikariat till och med september 2024.

Heltid. Dagtid och viss kvällstjänstgöring.

Kontaktpersoner

Helen Andersson, enhetschef 0410-73 37 93

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2024-03-03 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi kommer att använda oss av löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-09-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Mars 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/44
Kontakt
  • Helen Andersson , 0410-733793
Publicerat 2024-02-19
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb