Trelleborgs kommun, socialförvaltningen, Avd. Funktionsstöd

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

Var med på Funktionsstöds resa mot att bli Sveriges bästa LSS 2025!

Nu utvecklar vi vår organisation och söker stödpedagoger till nyproducerat gruppboende.

Avdelningen för funktionsstöd är på en utvecklingsresa. Vill du vara med från början, förbereda och öppna upp boendet inför att brukarna flyttar in? Läs då vidare! 

Arbetsplatsen

Avdelning funktionsstöd är uppdelad i tre enheter, myndighetsenhet, särskilt resurskrävande enhet samt traditionell enhet. Till den särskilt resurskrävande enheten söker vi nu dig som är redo att vara med på att starta upp det nybyggda boendet Lyckebo samt skapa en lugn och trygg miljö för brukarna. Boendet är planerat för att öppna upp dörrarna 1 september 2023. 

Boendets målgrupp är personkrets 1 inom LSS, vilket omfattar personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Vidare innebär det att individerna har funktionsnedsättningar i kombination med andra diagnoser och problemskapande beteende. 

Boendet är väl genomtänkt och fysiskt utformat för att vara stressreducerande i vardagen för brukarna. Det finns utrymmen för såväl avskildhet som en socialt utvecklande miljö och är dessutom planerat för en personaltät bemanning. Utemiljöerna är anpassade för målgruppen med promenadstråk och olika aktivitetsområden. 

Vad vi kan erbjuda dig

 • Unikt tillfälle - var med från början i uppstart av det nya boendet!
 • Omväxlande arbete  
 • Kompetensutveckling  
 • Kommunövergripande förmåner  
 • Bästa kollegorna

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog har du utöver grunduppdraget ett uppdrag att vägleda kollegor i att vara en god förebild i det pedagogiska dagliga arbetet. Du utvecklar tillsammans med kollegor arbetssätt och metoder, genomför, lär ut och följer upp pedagogiska metoder utifrån den enskildes individuella brukarens behov. Du vägleder i att upprätta, följa upp och utveckla genomförande planer samt i att planera det brukarnära arbetet utifrån genomförandeplaner samt skapar och följer upp rutiner och arbetsbeskrivningar.

Du förväntas dessutom omvärldsbevaka nya arbetssätt, metoder och hjälpmedel för målgruppen. I uppdraget ingår även att metodhandleda kollegor samt att skapa rutiner, säkerställa att de håller en hög kvalitet samt efterföljs i praktiken.

Med utgångspunkt i en god och tydlig kommunikation samt gott bemötande, är din uppgift att oavsett situation skapa ett lugn och trygghet för brukarna. Vidare är du ett stöd och skapar förutsättningar för god kontakt med anhöriga, sjukvård och andra viktiga kontakter för den enskilde. Inom den interna organisationen samarbetar du främst med andra stödpedagoger, stödassistenter samt ledning för att kontinuerligt utveckla verksamhet och nå uppsatta mål.

Grunduppdraget innebär att du i det dagliga stöttar och vägleder brukarna utifrån ett pedagogiskt och praktiskt förhållningssätt i deras vardag med bland annat; omsorg/hygien, aktiviteter, matlagning och färdighetsträning. Allt med målsättningen att brukarna ska nå ökad självständighet och förverkliga största möjliga kvalitet och delaktighet i vardagen.

Kvalifikationer

För rollen som stödpedagog söker vi dig som har:

 • Utbildning till stödpedagog (400 YH); annan eftergymnasial yrkesutbildning (minimum 200 YH) eller högskoleutbildning (minimum 60 hp) inom relevant område exempelvis pedagogik, psykiatri, beteendevetenskap, socialt arbete
 • Flerårig arbetslivserfarenhet av funktionsstöd/LSS där du arbetat med personer med autism eller utmanande beteende samt tydliggörande pedagogik.
 • Goda datorkunskaper och dokumentationsvana.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • Minst B-körkort för manuell växlad bil
 • God fysisk förmåga, eftersom arbetet innehåller aktiviteter med brukarna

Vi ser vikten av att du har god självkännedom, är trygg i dig själv, är lyhörd, tar ansvar och samarbetar väl med alla du möter. Du är flexibel, öppen och ser möjligheter i stället för hinder. Du använder din analytiska förmåga och strävar efter att förbättra verksamheten för våra brukare.

Om det blir aktuellt för dig att arbeta inom någon av våra verksamheter kommer du att behöva:

 • Giltigt utdrag ur belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
 • Visa på giltigt arbetstillstånd

Arbetstid/varaktighet

Arbetstid: rullande schema, dag/kväll/helg, heltid/tillsvidare

Tillträde

Början av augusti 2023 eller enligt överenskommelse inför öppning av boendet 1 september 2023.

Kontakt

För tjänstens innehåll, kontakta Nadia Ekelin, sektionschef på telefon 073-466 72 35.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2023-05-15 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde August 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/81
Publicerat 2023-05-02
Sista ansökningsdag 2023-05-15

Tillbaka till lediga jobb