Trelleborgs kommun, socialförvaltningen, Avd. Funktionsstöd

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Avdelning funktionsstöd är uppdelad i tre enheter, myndighetsenhet, särskilt resurskrävande enhet samt traditionell enhet. Till den traditionella enheten och servicelägenheterna söker vi nu dig som är redo att ta dig an en ny arbetsplats och utmaningar tillsammans med andra kollegor. Tillsammans servar vi brukare med varierande grad av funktionshinder som bor i egna lägenheter. Personalgruppen består av 20 personer som utför insatser till ca 95 brukare inom hela Trelleborgs kommun. Brukarna har beslut enligt lagen om särskilt stöd & service - servicelägenheter och SOL - boendestöd.

Vad kan vi erbjuda dig

 • Omväxlade arbete 
 • Kompetensutveckling 
 • Kommunövergripande förmåner
 • Bästa kollegorna

Arbetsuppgifter

I rollen som stödpedagog är du nyckelperson i att stötta och vägleda brukarna utifrån ett pedagogiskt och praktiskt förhållningssätt i deras vardag med bland annat; omsorg/hygien, aktiviteter, matlagning och färdighetsträning. Allt med målsättningen att brukarna ska nå ökad självständighet. Med utgångspunkt i brukarnas genomförandeplan, arbetar du för att upprätta, driva och följa upp genomförandeplanens mål och förverkliga största möjliga kvalitet och delaktighet i vardagen.

Som stödpedagog har du även ett utökat ansvar över det pedagogiska arbetet i verksamheten. Du har i uppdrag att hålla i BMT-möten samt att tillsammans med kollegor implementera arbetssätt och metoder i verksamheten. Du förväntas omvärldsbevaka nya arbetssätt, metoder och hjälpmedel för målgruppen.

I uppdraget ingår även metodhandledning samt vägledning av kollegor, att skapa rutiner, att säkerställa att de håller en hög kvalitet samt efterföljs i praktiken. Med utgångspunkt i en god och tydlig kommunikation samt gott bemötande, är din uppgift att oavsett situation skapa ett lugn och trygghet för brukarna.

Vidare är du ett stöd och skapar förutsättningar för god kontakt med anhöriga, sjukvård och andra viktiga kontakter för den enskilde. Inom den interna organisationen samarbetar du främst med andra stödpedagoger, stödassistenter samt ledning för att kontinuerligt utveckla verksamhet och nå uppsatta mål.

Kvalifikationer

För rollen som stödpedagog söker vi dig som har: 

 • Eftergymnasial utbildning; minst 200 YH-poäng, motsvarande 60 högskolepoäng universitets eller högskoleutbildning inom funktionshinderområdet och/eller en kombination som av arbetsgivaren bedöms relevant för uppdraget.
 • Minst ett års arbetslivserfarenhet av funktionsstöd/LSS där du arbetat med målgruppen; personer med autism eller utmanande beteende, tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande.
 • Goda datorkunskaper och dokumentationsvana.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • Minst B-körkort för manuell växlad bil
 • God fysisk förmåga, eftersom arbetet innehåller aktiviteter med brukarna

Vi ser vikten av att du har god självkännedom, är trygg i dig själv, är lyhörd, tar ansvar och samarbetar väl med alla du möter. Du är flexibel, öppen och ser möjligheter i stället för hinder. Du använder din analytiska förmåga och strävar efter att förbättra verksamheten för våra brukare.

Om det blir aktuellt för dig att arbeta inom någon av våra verksamheter kommer du att behöva:

 • Giltigt utdrag ur belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på https://polisen.se/tjanstertillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
 • Visa på giltigt arbetstillstånd

Arbetstid/Varaktighet

Arbetstid: rullande schema dag, kväll och helg.

Varaktighet: tillsvidareanställning 

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag

2023-04-09 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Kontaktperson

Sektionschef Kristina Nielsen, 0410-734399.

Fackliga kontakter

www.trelleborg.se/facket

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/84
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tilbage til Ledige stillinger