Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen, IFO, Familjehem & familjerätt

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg.
Här börjar Sverige!

Arbetsuppgifter

För att öka kvaliteten i vårt arbete ytterligare har vi på familjehemsvården i Trelleborg utformat en tjänst innehållande en föräldrastödjande funktion för föräldrar till familjehemsplacerade barn. Tillsammans med barnets socialsekreterare och familjehemssekreteraren kommer den föräldrastödjande socialsekreteraren fungera som ett team runt varje barn. Målet med funktionen är att öka möjligheten att varje placerat barn ska ha den bästa möjliga relationen med sina biologiska föräldrar, oavsett om barnet kan flytta tillbaka till föräldern eller inte. Som föräldrastödjare blir din roll är att skapa en god allians med föräldrarna, öka förståelsen hos föräldrarna för varför barnet placerats, samt arbeta för god kontakt mellan barn och förälder och välfungerande umgängen. Du kommer att få vara med och forma och skapa rollen tillsammans med arbetsgruppen. Arbetet innefattar ingen myndighetsutövning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kreativ och utmanas av att skapa nya och bättre förutsättningar för utsatta barn. Du har en socionomexamen och minst tre års erfarenhet av socialt arbete. Du har också erfarenhet av att arbeta med behandlingsarbete med föräldrar. Om du har erfarenhet av arbete inom socialtjänstens familjehemsvård är detta meriterande. Det är även meriterande med utbildning i, och praktisk erfarenhet av, arbete med exempelvis Circle of security eller liknande som bidrar till god förståelse för anknytningsteori. Även erfarenhet av TMO, Signs of safety och MI är meriterande. Du bör ha god förståelse för personer med funktionsvariationer och kognitiva svårigheter.

För att trivas i rollen  behöver du vara en person som är påhittig och ihärdig och som trivs med att tänka nytt och och anpassa ditt arbetssätt till förändrade situationer. Du behöver kunna arbeta självständigt men också i team. Du måste ha ett stort engagemang och kunna bemöta människor med respekt och integritet. 

B-körkort är ett krav.

Före erbjudande om anställning ska ett, av arbetsgivaren, godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Arbetsplatsen

Individ- och familjeomsorgen innefattar sex enheter; mottagnings- och utredningsenheten 0-20 år, råd och stödenheten, familjehems- och familjerättsenheten, beroende- och vuxenenheten och enheten för socialpsykiatri samt en förebyggande enhet. 

På familjehems- och familjerättsenheten blir du en del av familjehemsgruppen som är en kompetent och engagerad arbetsgrupp med fyra vårdansvariga socialsekreterare, fem familjehemssekreterare, en förste socialsekreterare och en enhetschef. I enheten ingår även en arbetsgrupp som arbetar med familjerätt och en arbetsgrupp som arbetar med familjerådgivning.

Arbetsmiljö och kompetens- och utvecklingsarbete är prioriterade områden. Vi ger en genomarbetad introduktion och utbildning i relevanta metoder såsom MI och Signs of Safety. Extern och intern handledning är en självklarhet likaså kontinuerlig kompetensutveckling. På arbetsplatsen finns en medvetenhet om vikten av återhämtning och det finns viss möjlighet att arbeta hemifrån.

Kommunen erbjuder såväl friskvårdsersättning som möjlighet att växla semesterersättning mot extra semesterdagar. Kommunikationsmöjligheterna är goda, arbetsplatsen ligger cirka 10 minuters gångväg från buss- och Pågatågstationen.

 

Arbetstid/varaktighet

Heltid, tillsvidare

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Therese Törnkvist, enhetschef 0410-73 34 70

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2023-04-10 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/109
Kontakt
  • Therese Törnkvist, enhetschef , 0410-733470
Facklig företrädare
  • Representant nås via Trelleborgs kommuns kundtjänst, 0410-733000
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb