Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen, Avd. Funktionsstöd

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Inom verksamheten för funktionsstöd finns ett antal gruppboenden, daglig verksamhet, barn- och ungdomsboenden samt korttids och fritidsverksamhet, samtliga ger särskild service enligt LSS.

Avdelning funktionsstöd är uppdelad i tre enheter, myndighetsenhet, särskilt resurskrävande enhet samt traditionell enhet. Till den traditionella enheten och gruppboendet Kasala 14 söker vi nu en stödassistent då medarbetare nu går vidare till andra utmaningar inom vår verksamhet.

Gruppboendet Kasala 14 består av 5 lägenheter för vuxna personer med varierade funktionsvariationer. Gruppboendet är placerat i norra delen av Trelleborg i ett lugnt område.

Vad kan vi erbjuda dig

 • Omväxlande arbete  
 • Kompetensutveckling  
 • Kommunövergripande förmåner  
 • Bästa kollegorna

Arbetsuppgifter

Brukarna har ett omfattande och varierande behov av stöd i sin vardag. Vi utgår ifrån ett brukarorienterat synsätt där brukarna ges stöd och service utifrån individuella behov. I rollen som stödassistent är du nyckelperson i att stötta och vägleda brukarna utifrån ett pedagogiskt och praktiskt förhållningssätt i deras vardag med bland annat; omsorg/hygien, aktiviteter, matlagning och färdighetsträning. Allt med målsättningen att brukarna ska nå ökad självständighet, självbestämmande och delaktighet i så stor utsträckning som möjligt, utifrån varje brukares förmåga.

Med utgångspunkt i brukarnas genomförandeplan, arbetar du för att upprätta, driva och följa upp genomförandeplanens mål och förverkliga största möjliga kvalitet och delaktighet i vardagen. 

Med utgångspunkt i en god och tydlig kommunikation samt gott bemötande, är din uppgift att oavsett situation skapa ett lugn och trygghet för brukarna. Vidare är du ett stöd och skapar förutsättningar för god kontakt med anhöriga, sjukvård och andra viktiga kontakter för den enskilde. Inom den interna organisationen samarbetar du främst med andra stödassistenter, stödpedagoger samt ledning för att kontinuerligt utveckla verksamhet och nå uppsatta mål.  

Kvalifikationer

För rollen som stödassistent söker vi dig som har:

 • Gymnasial eller yrkesexamen från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Goda datorkunskaper och dokumentationsvana
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Starkt meriterande:

 • Minst ett års arbetslivserfarenhet av funktionsstöd/LSS där du arbetat med personer med autism eller utmanande beteende och/eller tydliggörande pedagogik. 
 • B-körkort för manuellt växlad bil

Vi ser vikten av att du har god självkännedom, är trygg i dig själv, är lyhörd, tar ansvar och samarbetar väl med alla du möter. Du är flexibel, öppen och ser möjligheter istället för hinder. Du använder din analytiska förmåga och strävar efter att förbättra verksamheten för våra brukare

Om det blir aktuellt för dig att arbeta inom någon av våra verksamheter kommer du att behöva:

 • Giltigt utdrag ur belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
 • Visa på giltigt arbetstillstånd

Arbetstid/varaktighet

Arbetstid: rullande schema dag/kväll, helg samt 1-2 journätter i veckan på rullande 6-veckors schema. Arbetstidsmått 38,15 tim/vecka (100 %)

Varaktighet: Tillsvidareanställning

Tillträde

Snarast, enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Sektionschef Suzana Nordlinder telefon 0410-73 40 15

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag 2023-03-30. Löpande urval sker så vänta inte med din ansökan.

Ansök via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/119
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tilbage til Ledige stillinger