Trelleborgs kommun, samhällsbyggnadsförvaltningen, Räddningstjänsten

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg.
Här börjar Sverige!

Arbetsplatsen

Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög kompetens, gott samarbete, lojalitet och nöjda medarbetare. Vi är kända för vår goda laganda och positiva arbetsmiljö. Tillsammans med våra deltidsstationer i Vellinge kommun och Skurups kommun har vi cirka 100 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg.

Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare. 

Vi huserar i en modern brandstation med utmärkta faciliteter som invigdes hösten 2020. Tillsammans med våra fantastiska medarbetare finns det stora möjligheter att utvecklas och trivas i rollen som brandman på räddningstjänsten.

Den operativa styrkan har dygnstjänstgöring men även viss dagtidstjänstgöring kan förekomma.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som operativ insatsledare. Huvudfokus i tjänsten är larm och operativa övningar.

I tjänsten som insatsledare arbetar du operativt med yttre ledning och samverkar med ledningsfunktioner i Trelleborg, Vellinge och Skurups kommun. Insatsledaren ansvarar för samordning av enskilda räddningsenheters arbete och övergripande operativ ledning. I tjänsten ingår även att kunna fungera som skadeplatschef.  

Därefter arbetar du aktivt inom olika områden för att utveckla verksamheten samt stödja vår deltidsverksamhet. Arbetstid som inte omfattar larm eller övning ska läggas på att utveckla verksamheten i enlighet med tagna verksamhetsplaner på räddningstjänsten Trelleborg. 

Räddningstjänsten Trelleborg har höga ambitioner kring utbildning och övning varpå du behöver hålla dig á jour kring egen kompetensutveckling samt agera som övningsledare på nivå två larm.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha examen från SMO eller brandman heltid och du ska ha läst räddningsledare B eller motsvarande. 

Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga och sätter lagandan högt.

Du ska som insatsledare vara ett autentiskt föredöme för professionen insatsledare på räddningstjänsten Trelleborg. 

Du ska kunna visa hög personlig omtanke samt att du ska kunna inspirera och motivera övrig personal inom verksamheten. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

B körkort är ett krav.

Utdrag ur polisens belastningsregister krävs.

Arbetstid/varaktighet 

Timanställning 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag

2023-04-02 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-04-02
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt ök
Löneform timlön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad timanställning efter behov
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/126
Kontakt
  • Wictor Magnusson Broder, wictor.magnusson-broder@trelleborg.se
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb