Trelleborgs kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, Ungdomsenheten

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

Arbetsplatsen

Ungdomsenheten tillhör kultur- & fritidsförvaltningen. Tillsammans skapar vi möjlighet till möten för Trelleborgs ungdomar och vuxna med kultur, evenemang, idrott- och sport som gemensam nämnare. Ungdomsenhetens mål och syfte är bland annat att ge barn och ungdomar möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid på trygga och drogfria mötesplatser.

På kommunens fyra fritidsgårdar möts du av engagerade, kompetenta och trevliga kollegor med olika bakgrund och specialinriktningar som exempelvis, dans, musik, film, IT och teknik. Målgruppen för Trelleborgs fritidsgårdar är barn från fjärde klass upp till och med 17 år. Verksamheten består både av en öppen verksamhet och gruppverksamhet.

Nu söker vi en föreståndare till Ungdomens hus som är en av de största fritidsgårdarna i Trelleborg. Ungdomens hus är beläget i Trelleborgs centrala del och är en väletablerad mötesplats. Här bedrivs traditionell fritidsgårdsverksamhet. Gården är öppen måndag - lördag. En söndag i månaden är det öppet för personer med funktionsnedsättning. 

Arbetsuppgifter

Som föreståndare arbetar du i den dagliga verksamheten och har också ansvar för att leda och organisera arbetet. Du kommer ansvara för schemaläggning, uppföljning av gårdens budget och planera och genomföra olika arrangemang tillsammans med övriga kollegor i enheten.

Gårdarna samarbetar ofta i olika arrangemang och tar ett gemensamt ansvar för kommunens unga. Det finns ett väl fungerande samarbete med andra samhällsaktörer som polis, skola, socialtjänst, trygghetsvärdar och föreningar där du förväntas var en aktiv del.

Arbetstiden är i huvudsak förlagd på eftermiddagar/kvällar måndag till lördag. Fältverksamhet förekommer.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs fritidsledarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av liknande arbete med ungdomar är ett krav. Har du också erfarenhet av en arbetsledande roll i en liknande verksamhet är det meriterande. Vana att lägga schema är också en stor fördel. 

Tjänsten kräver att du har stark integritet och förmåga att leda andra i deras arbete. Du ser barn och ungdomars kvaliteter och ser det som är positivt i varje individ. Du är lugn och tålmodig och trivs med att arbeta i en miljö som är varierande och utmanande.

Som person är du kreativ, engagerad, lösningsfokuserad och kan entusiasmera andra. Du har lätt för att samarbeta och är handlingskraftig och initiativrik. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidare. Schemalagd arbetstid dag, kväll, helg, mån-lör.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde

2023-12-29 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Enhetschef Anette Persson, anette.persson@trelleborg.se

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2023-10-15 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-12-29 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/297
Kontakt
  • Anette Persson, 0410-734436
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb