Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen, Avd. Individ- och familjeomsorg

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

Arbetsplatsen

Inom Individ och familjeomsorgen finns enheten förebyggande barn och unga sedan ett år tillbaka. Enhetens uppdrag är förebyggande socialt arbete i form av olika serviceinsatser, och därtill att samverka med andra förvaltningar inom kommunen, andra huvudmän som till exempel polis, föreningar och privata förskolor/skolor för att bidra till målet. Arbetet riktar sig till barn, unga 0-20 år och deras familjer. 

Enheten är en av 6 enheter inom Individ och familjeomsorgen och har en chef och 14 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du ingår i en enhet som arbetar med föräldrastöd, individuellt eller i grupp, och uppsökande socialt förebyggande arbete, samt stödgrupper för barn m.m. Alla socialrådgivare på enheten är kontaktperson gentemot vars ett rektorsområde i kommunen, varmed rektorsområdets personal vet vem de ska kontakta vid behov av tidigt förebyggande stöd till familjer. Tjänsten som utlyses omfattar även en samordnande roll av alla föräldragrupper som bedrivs. Härutöver riktar tjänsten sig mot de yngre barnen och deras föräldrar, genom samarbete med en av regionens barnavårdscentraler.

Arbete på senare eftermiddagar och kvällar förekommer, genom förtroendearbetstid. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant.

Vi söker dig som har erfarenhet av socialt arbete, att arbeta med barn, unga och deras familjer och erfarenhet av föräldrastödjande insatser. Du ska ha utbildning i KOMET eller ABC och erfarenhet av att arbeta som gruppledare i någon av dessa två föräldragrupper, eftersom tjänsten omfattar en samordnande roll.

Du har lätt för att skapa relation med de du möter i ditt arbete och är van att arbeta självständigt, men också i samverkan med andra. Du är trygg och stabil och har kunskap om socialtjänstens uppdrag och arbete.

Det krävs att du är flexibel och tar dig an nya utmaningar och arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidare

Tillträde

Den 1 december 2023.

Kontakt

Li Djurfeldt, enhetschef, 0410-73 39 50.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2023-09-19 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Rekrytering kommer att ske löpande.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/326
Kontakt
  • Li Djurfeldt, 0410-733950
Publicerat 2023-08-29
Sista ansökningsdag 2023-09-19

Tillbaka till lediga jobb