Bildningsförvaltningen, Rektorsområde Tätort Nordväst

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

TRELLEBORG – EN SKOLKOMMUN ATT RÄKNA MED
Mellan slätten och havet bygger vi kunskap och skapar drömmar.

Arbetsplatsen

Vi söker en vikarierande Ma/NO-lärare till Västervångskolan.

Vårt rektorsområde tätort Nordväst består av Västervångskolan, resursskolan Borgen, anpassad grundskola och förskolorna Högalid, Fågelsången och Ajgeldingerska villan. Tätort Nordväst leds av en områdesrektor tillsammans med biträdande rektorer, administrativ chef och kökschef. Vårt mål är att skapa en röd tråd från förskola till skola. 

I vårt rektorsområde sätter vi elevens/barnets lärande och arbetsglädje i fokus. Vi har höga förväntningar på våra elever/barn och på varandra. Tätort nordväst har startat upp ett värdegrundsprojekt. Vi arbetar utifrån fem värdeord vilka är: Tillit, glädje, trygghet, gemenskap och allas lika värde. Vidare arbetar hela rektorsområdet även med GRIT, Vi ser att GRIT kan vara en del för att hjälp våra barn och elever att inte ge upp utan alltid göra sitt bästa. 

Du välkomnas av ett glatt gäng med god sammanhållning. Vi hjälper varandra i alla lägen och vi har nära till skratt. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård. 

Rektorsområdet Tätort Nordväst är en av Malmö Universitets partnerskolor vilket innebär att i ditt pedagoguppdrag ingår det att vara handledare för VFU-studenter. 

Västervångskolan är en modern F-9 skola där elever och pedagoger tillsammans varit drivande och delaktiga i att inreda skolan utifrån ett inkluderande perspektiv. Skolan ligger i en expanderande del av Trelleborg och hos oss har ca 900 elever sin arbetsplats. 

Borgen är en resursskola och är integrerad på Västervångskolan som riktar sig till elever som har kommunikations- och samspelssvårigheter inom AST (autismspektrumtillstånd). Verksamheten bedrivs på Västervångskolan i Trelleborg. 

I anpassad grundskola på Västervångskolan går elever som läser inriktning ämne. Den anpassade grundskolan är lokalt integrerad på Västervångskolan och är uppdelad i åldersblandade grupper. 

Arbetsuppgifter

Som Ma/NO-lärare kommer du att undervisa i åk. 7-9 på Västervångskolan. Du kommer att ingå i ett arbetslag med flera olika ämneslärare. Det finns möjlighet att renodla tjänsten till enbart matematik eller No-ämnena.

Du har en god dialog med elever och vårdnadshavare för att skapa delaktighet och medinflytande. Du skapar, tillsammans med dina kollegor i arbetslaget, en god lärmiljö för varje elev. Du arbetar som en del i ett arbetslag utifrån det förtydligade ansvarsuppdrag som står uttryckt i läroplanen för grundskolan. Det innebär att du tillsammans med rektor och övriga kollegor leder och utvecklar vardagen i skolan för ökad måluppfyllelse.

Du har fokus på undervisningskvalitet, och du måste vara relationell i ditt ledarskap. Du sätter ramar och struktur med både hjärta och hjärna.

Vill du ha ett stimulerande och kul uppdrag ska du söka tjänsten omgående. Vi ser fram emot din ansökan med spänning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i matematik och NO-ämnena i årskurs 7-9. 

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper:

Du har ett stort engagemang, och brinner för ditt läraruppdrag. Du är handlingskraftig och utvecklingsinriktad, och kommer med idéer om hur du och ditt arbetslag kan utveckla undervisningen. Självklart har du en god förmåga att bemöta, samarbeta och samverka med elever, vårdnadshavare och övriga medarbetare på skolan. Du skapar goda lärmiljöer, och har förmågan att motivera varje elev till att lyckas utifrån egna förutsättningar.

Varaktighet

80%
Vikariat t.o.m dec 2024.

Tillträde

Augusti 2024

Kontaktperson

Matilda Hagman, Bitr. rektor, 0410-73 33 66

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2024-06-19 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.  I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att arbetet med urval och intervjuer påbörjas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-19
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/169
Kontakt
  • Matilda Hagman, 0410-733366
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb