Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen, LSS, Väduren

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Vädurens gruppboende LSS är ett förstärkt boende för vuxna personer med autism och/eller autismliknande tillstånd. Gruppboendet består av sex lägenheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två stödpedagoger till vårt team.

Ditt uppdrag som stödpedagog innebär att du har ett utökat ansvar och mandat kring frågor som rör den pedagogiska delen, metoder och strategier i arbetet, genomförandeplaner och andra delar i det dagliga arbetet som har betydelse för den enskilde. I ditt uppdrag förväntas du utgå ifrån ett pedagogiskt synsätt, är kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål som finns i verksamheten.

Du handleder kollegor i det brukarnära arbetet och du är själv delaktig i planerade insatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. I ditt uppdrag behöver du kunna analysera och finna lösningar på problem och utveckla verksamheten genom bland annat omvärldsbevakning.

Som stödpedagog förväntas du vara en engagerad och drivande person, som är mån om de enskildes självständighet, självbestämmande och att skapa en fungerande och positiv vardag för den enskilde. Som person har du en positiv inställning, flexibilitet och en god samarbetsförmåga. I handledningen behöver du ge stöd för att stärka kollegors förmåga till reflektion och analys i samband med planering, genomförande och uppföljning i verksamheten.

Du kommer att arbeta enligt schema med oregelbundna tider samt med tjänstgöring varannan helg.

Kvalifikationer

För att arbeta som stödpedagog krävs utöver gymnasial utbildning, minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng, med inriktning mot funktionshinderområdet och/eller en kombination som av arbetsgivaren bedöms relevant för uppdraget. Vi ser gärna sökande med en pedagogisk utbildning i basen, såsom t.ex. speciallärare, pedagoger.

Du ska ha erfarenhet av pedagogiskt arbete samt med målgruppen, strukturerat arbete med tydliggörande pedagogik, kunskap om olika funktionssättningar och alternativa kommunikationssätt. Du ska ha kunskaper om LSS lagstiftningen och dess intentioner. 

Hot och våld kan uppstå, vilket gör att du i ditt uppdrag, förväntas kunna arbeta lågaffektivt och anpassa ditt förhållningssätt utifrån brukarens behov och problematik. Du arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt och behöver kunna hantera oförutsedda händelser på ett lugnt och säkert sätt. Du ska kunna följa instruktioner och  de lagstadgade krav och föreskrifter som är kopplade till arbetet.

Du har ett positivt förhållningssätt och en god självinsikt. Du är en person med yrkesmässig mognad som är ansvarstagande och har ett kreativt tankesätt. Du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt och tar egna initiativ.

Du ska ha en stark vilja och drivkraft att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar.

Som stödpedagog har du ett utökat ansvar för upprättande, uppföljning och att det brukarnära arbetet fortlöper enligt genomförandeplanen. Du har en god administrativ förmåga, är van vid att arbeta i dokumentationsprogram och behärska svenska språket väl i både tal och skrift. Arbetet kräver att du har goda kunskaper att arbeta i Microsoft Office-programmen är ett krav.

Meriterande

B-körkort för manuellväxlad bil

Teckenspråk

Genomgått utbildning i hot och våld

Tidigare erfarenhet av dokumentationssystemet Lifecare/Procapita

Arbetstid/varaktighet

Heltid/deltid, enligt överenskommelse.

Arbetstiderna är varierade. Schema förlagt: dag, kväll och helg.

Tillträde

Provanställning kan komma att tillämpas / tillsvidareanställning fr.o.m. snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Enhetschef Jasmina Elezaj 0410-73 32 53

Fackliga kontakter
www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

Vänta inte med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 2020-09-20.

Ansök via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/152
Kontakt
  • Jasmina Elezaj, 0410-73 32 53
Facklig företrädare
  • www.trelleborg.se/facket, .
Publicerat 2020-09-04
Sista ansökningsdag 2020-09-20

Return to job vacancies