Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen, Äldreomsorg, Myndighet.

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

Arbetsplatsen

Välkommen att arbeta som biståndshandläggare på Myndighetsenheten Vård och Omsorg som är en del av Socialförvaltningen. Myndighetsenheten Vård och Omsorg ansvarar för att utreda och besluta om sökandes behov av insatser enligt Socialtjänstlagen. Du välkomnas av ett gäng med bred kompetens, som lägger stor vikt vid att tillsammans driva förändringsarbete i utredningsprocesser. Vi tycker det är viktigt att tillsammans bidra till att skapa en god arbetsmiljö där vi ser varandra som resurser i arbetet.

Kommunikationsmöjligheterna är goda. Arbetsplatsen ligger cirka tio minuters gångväg från buss- och tågstationen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst av att utreda, bedöma, besluta om insatser samt uppföljning i enlighet med gällande lagstiftning. I arbetsuppgifterna ingår möten med såväl den enskilde, anhöriga, andra förvaltningar, myndigheter och vårdgivare.

Myndigheten dokumenterar i verksamhetssystemet Lifecare och använder IT-systemet Mina planer vid utskrivning från slutenvården.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från Socionomprogrammet. 

Meriterande är yrkeserfarenhet av utredning- och myndighetsutövning samt yrkeserfarenhet av verksamhetssystemen Lifecare, Mina Planer och arbetssättet IBIC.

Den aktuella tjänsten kommer främst arbeta mot målgruppen äldre.

Ett värdigt och respektfullt bemötande är viktigt i arbetet hos oss. Det ställs krav på social förmåga, lyhördhet och ett intresse för att skapa bra möten. Arbetet kräver att du har en god förmåga att skapa kontakter samt har ett gott samarbete med samarbetsparter, både internt och externt. Tjänsten kräver att du är bekväm i att arbeta självständigt samtidigt som du förväntas ingå i ett team. Att du har en egen drivkraft och har förmågan att strukturera din arbetsdag är nödvändigt.

Du behöver ha god förmåga att utrycka dig i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Vidare krävs god datorvana.

Förutom den formella kompetensen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort för manuellt växlad bil är ett krav.

Före erbjudande om anställning skall ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Välj utdrag: "Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).  

Arbetstid/varaktighet

Heltid, visstidsanställning tom 2025-01-05 (föräldraledighetsvikariat)

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontakt

Else Kari Palm 0410-73 39 58, 0708-81 74 74

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2023-03-30 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Rekrytering sker fortlöpande. Ange i ansökan vilken anställningsform du i första hand söker. 

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-05
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl. överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/99
Kontakt
  • Else-Kari Palm, 0410-733958
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb