Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen, Avd. Funktionsstöd

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Vi arbetar med särskild service för barn och unga enligt Lagen om Stöd och Service (LSS) § 9:8.  Barnboendet har plats för fyra brukare, brukarna har varierade behov och önskemål. Vårt fokus är god kommunikation, utveckling och lågaffektivt bemötande.

Boendet är finns utanför Trelleborgs tätort.

Vad kan vi erbjuda?

Vi erbjuder en dynamisk verksamhet som är under ständig utveckling. För att kunna tillgodose framtida behov utökar vi nu med mer personal.  Vi har totalt 4 vakanser, se mer information nedan under rubrik Arbetstid/varaktighet.

  • Arbetstidsmått om heltid på 34,20 tim/vecka under projekttid. Jämfört ordinarie 38,25 tim/v 
  • Bästa kollegorna
  • Ett nära ledarskap
  • Friskvårdsbidrag
  • Utbildning i framkant

Arbetsuppgifter

Som stödassistent ger du ett ett vuxenstöd och vägleder brukarna individuellt utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt i deras vardag. Det kan gälla bland annat stöd med: omsorg/hygien, aktiviteter, matlagning och färdighetsträning för ökad självständighet. Din roll är att skapa ett lugn och en trygghet för brukarna samt vara ett vuxet stöd och skapa förutsättningar för god kontakt med vårdnadshavare.

Hos oss kommer alltid barnets bästa i främsta rummet och vi arbetar alltid utifrån ett lågaffektivt bemötande och ett salutogent synsätt. Vidare arbetar vi utifrån tydliggörande pedagogik samt efter grundtanken att barn alltid gör så gott de kan.

Du samarbetar med övriga stödassistenter, stödpedagoger, vårdnadshavare samt ledning. Tillsammans arbetar vi för att kontinuerligt utveckla verksamhet och nå uppsatta mål.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieexamen från barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete, vård- och omsorg med specialisering inom funktionshinder eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Det är meriterande om du har god arbetslivserfarenhet inom området funktionshinder. Du har kunskap om och goda erfarenheter av tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande. Dessutom har du vana av att kontinuerligt dokumentera i ditt arbete, gärna i systemet Lifecare.

För arbetet krävs; goda datorkunskaper, att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt B-körkort för manuellt växlad bil. Vidare kräver arbetet för tjänsten godkänt utdrag från relevant belastningsregister samt arbetstillstånd.

Dina personliga egenskaper och lämplighet är av största vikt för att du ska trivas i rollen som stödassistent och tillsammans med målgruppen. Vi ser vikten av att du har god självkännedom och ett högt ansvarstagande. Du sätter barnets bästa i det främsta rummet och arbetar stöttande och vägledande för att skapa ett lugn och trygghet för brukarna. Du är flexibel, öppen och ser möjligheter istället för hinder. Du behöver samarbeta väl samt ha en analytisk förmåga, ett driv och engagemang för att förbättra verksamheten för våra brukare. 

Arbetstid/varaktighet 

Totalt 4 vakanser på tillsvidareanställning varav: 4 tjänster med arbetstider med rullande schema dag, kväll och helg 

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse 

Kontakter

Emma Nordquist-Mohlin, sektionschef, telefon 0410-73 42 71

Fackliga kontakter

www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2023-05-21 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi tillämpar urval fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/118
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-21

Terug naar vacatures