Trelleborgs kommun, socialförvaltningen, Avd. Vård och omsorg

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Hemstödsteamet arbetar med de kunder som kommer hem från sjukhuset och har ett tillfälligt extra rehabiliteringsbehov. Under denna tid ansvarar hemstödsteamet för att göra en kartläggning av kundens hjälpbehov samt följa upp insatserna och delta i planeringsmöte tillsammans med andra professioner. Hemstödsteamet har kunder i hela Trelleborg. Hemstödsteamet kan även få uppdrag att hjälpa kunder som är i livets slutskede.

Öppenhet, respekt och ansvar är gemensamma värderingar i arbetsgruppen.

Vi utgår från Gutenbergsgatan 2, centralt beläget i Trelleborg. Mycket bra tåg-/bussförbindelser möjliggör också för dig utanför Trelleborg att lätt ta dig till och från jobb vardagar som helger.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är uppdelad så att du arbetar både som teamledare samt ute i verksamheten.

Som teamledare är det du som planerar det dagliga arbetet. Du leder och fördelar arbetet för dina kollegor. Handleder kollegor ute på fält vid behov. Du har ett nära samarbete med din teamledarkollega. Du kommer att få leda möten och teamträffar. Som teamledare förväntas du ta en aktiv roll i enhetens planering och utvecklingsarbete tillsammans med enhetschef.

Som undersköterska i hemstödsteamet tar du emot kunder i deras egna hem efter sjukhusvistelse. I samband med hemgången gör du en kartläggning gällande hjälpbehovet. Målet är att hjälpa kunden att bli så självständig som möjligt. Efter hemstödsteamets insatser flyttar kunden över till ordinarie hemvårdsdistrikt.

I båda rollerna kommer du ha nära samarbete med sjuksköterska, rehabpersonal och biståndshandläggare. Att arbeta i hemstödsteamet ställer stora krav på ett gott bemötande och ett professionellt agerande. Det krävs att du ska kunna arbeta självständigt men samtidigt kunna samverka prestigelöst med andra yrkesgrupper. Du har en analytisk förmåga där du kan bedöma relevant insatstid i schema samt resursfördelning av personal.

Kvalifikationer

Tjänsten som teamledare/undersköterska i hemstödsteamet kräver att du har en undersköterskeutbildning. Du skall även ha ledarskapsutbildning eller erfarenhet av nära ledarskap och erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Du behöver även ha erfarenhet av omvårdnadsarbete och se till människors förmågor i stället för begränsningar. Du behöver både kunna arbeta självständigt och samtidigt vara en god kollega i arbetsgruppen. Du har ett starkt engagemang och målfokus. Du har positiv inställning till samarbete, trivs när tempot varierar och behåller lugnet när tempot är högt. Du får energi av ständiga utmaningar och du trivs inom äldreomsorgen. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi önskar en kollega som ser möjligheter i stället för hinder och som vet vikten av att sätta kunden i fokus. Att förhålla dig professionellt i möten med såväl kunder, anhöriga och kollegor faller dig naturligt. Att följa gällande rutiner och riktlinjer är en självklarhet för dig. Teamledaruppdraget kräver en god självkännedom och din kompetens ska vara en resurs.

B-körkort till manuellt växlad bil samt att du kan cykla är krav.

Arbetstid/varaktighet

Vikariat 6 månader 100%, dag/kväll och helger enligt schema

Tillträde

Augusti månad eller enligt överenskommelse

Kontakt

Malin Mattsson, enhetschef, telefonnummer 0410-73 46 77

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2023-07-10 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti månad eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/254
Kontakt
  • Malin Mattsson, 0410-734677
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-07-10

Tillbaka till lediga jobb