Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen, IFO, Råd- och stödenheten

I Trelleborg jobbar vi tillsammans för en växande framgångskommun där det är gott att leva.
Våra 61 byar och 21 stadsdelar är kreativa mötesplatser som bubblar av liv. Här vill vi saker, berättar om dem och kommer precis som vi är. Det gör att vi välkomnar andra på samma generösa och nyfikna sätt.

Välkommen att ta plats på resan! 

Arbetsplatsen

Råd- och stödenheten är en av fem enheter inom Individ- och familjeomsorgen i Trelleborgs kommun. Enheten ansvarar för öppenvårdsinsatser beviljat som bistånd, till familjer och barn, familjevåldsfrågor, gruppverksamhet för barn och vuxna, och vissa förebyggande insatser, bl.a. en familjecentral. Enheten har idag 23 tillsvidareanställda medarbetare.

Enheten söker nu till ett projekt två socialsekreterare till behandlingsgruppen. Socialsekreterarna agerar i huvudsak i rollen som ungdomscoach, men även andra arbetsuppgifter i behandlingsgruppen kan förekomma. En av ungdomscoacherna bör ha kompetens som drogterapeut. Fokus för ungdomscoacherna blir att arbeta med ungdomar 12-20 år både på hemmaplan, på ungdomens arenor och i samverkan med familjebehandlare.

I behandlingsgruppen arbetar 17 kollegor, med behandlingsinsatser för barn och unga 0-20 år på uppdrag av Mottagnings- och utredningsenheten.

Du kommer att mötas av en arbetsplats som präglas av god stämning och hjälpsamhet, hög professionalitet och kompetens, där utveckling och framåtanda är ledord. Handledning tillhandahålls både internt och externt. 

Arbetsuppgifter

De två socialsekreterarna / ungdomscoacherna ska tillsammans med befintlig ungdomscoach och ytterligare fyra familjebehandlare som är specialiserade på ungdomsärenden, utveckla arbetssätt och strukturer. Du bör vara beredd på att vara flexibel i dina arbetstider, så att du kan möta ungdomarna där de befinner sig, främst på eftermiddagar och tidig kväll. Du genomför och följer upp behandlingsinsatser och har stöd och hjälp att tillgå från 1:e socialsekreterare, chef och kollegor. Alla biståndsärenden dokumenteras och följs upp i behandlingsstödet Journal Digital. Extern samverkan är vanligt förekommande - både på individ- och organisationsnivå.

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du har socionomexamen, eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du måste också ha erfarenhet av att arbeta coachande med ungdomar med social problematik, där normbrytande beteende är huvudingrediens. Är du dessutom utbildad i Vägvalet, CPU och HAP, så är det meriterande. En av ungdomscoacherna bör ha kompetens som drogterapeut, vilket då också är meriterande. Vi tänker oss att du har stort engagemang och bemöter människor med respekt och integritet. Du ska ha körkort.

Arbetstid/varaktighet

Visstidsanställning under projektets gång, t.o.m. 2020-12-31. Ev. förlängning av projektet kan förkomma.

Tillträde

2020-08-05 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Li Djurfeldt, enhetschef, 0410-73 39 50.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2020-04-24 via kommunens rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2020-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-08-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/106
Kontakt
  • Li Djurfeldt, 0410-73 39 50
Facklig företrädare
  • www.trelleborg.se/facket, .
Publicerat 2020-04-09
Sista ansökningsdag 2020-04-24

Tillbaka till lediga jobb