Trelleborgs kommun,

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Park- och naturavdelningen, tekniska serviceförvaltningen i Trelleborgs kommun söker en enhetschef som skall leda arbetet med att sköta våra grönområden i Trelleborg.

Som enhetschef på park- och naturavdelningen har du driftsansvar för parker, grönområden, stränder och naturområden. Driften ligger till stor del i egen regi, med personal placerad på tre olika platser. Du har din arbetsplats på den största personaldepån, men rör dig mycket i kommunen i samband med planering och uppföljning av skötseln. Du deltar också i en del möten med kollegor i förvaltningen.

Som enhetschef har du också kontakt med allmänhet såväl direkt som per telefon eller e-post. Du har också kontakt med våra entreprenörer som sköter vissa delar av kommunen eller kompletterar verksamheten med specialmaskiner vi inte har själva.

Arbetsuppgifter

Enhetschefen leder arbetet i fält med stöd av avdelningschefen och parkingenjören samt i förekommande fall andra specialister. Du ansvarar för 25- tal parkarbetare i en organisation där det också finns tre lagansvariga som fördelar det dagliga arbetet. Som enhetschef har du möjlighet att forma och utveckla den egna organisationen.

Du ansvarar för planering och ledning av arbetet på kort och lång sikt. Planering och ledning kräver flexibilitet, det kan vara maskiner som går sönder, väderomslag och skiftande personalresurser som kräver snabbaändringar i upplägget. Utmaningen är att se helheten i och prioritera det som är viktigast för våra brukare.

Du ansvarar tillsammans med några av parkarbetarna för inköp av material och planerar för maskininköp av alltifrån små motormanuella maskiner till bilar, traktorer och åkgräsklippare.

Du bevakar att arbetsmiljöregler hålls och bedriver personalvårdande aktiviteter som arbetsplatsträffar och medarbetarsamtal.

Kvalifikationer

För tjänsten som enhetschef Park- och Natur krävs eftergymnasial utbildning som landskapsingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det kan exempelvis vara en längre KY- eller YH-utbildning inom yrkesområdet (minst tre terminer) inom exempelvis park, skog eller trädgård. Vidare krävs några års erfarenhet av att leda personal inom parkområdet eller närliggande, vilket då inkluderat budget-, personal- och arbetsmiljöansvar.

B-körkort är även ett krav. Som chef och ledare krävs även en förmåga att uttrycka sig i tal och skrift samt förmåga att hantera förekommande datorprogram.

Meriterande är:
- Dokumenterad ledarskapsutbildning
-
Maskinkunskap och maskinintresse
-
Växtkännedom 
- R
elevanta arbetsmiljöutbildningar i form av BAS P/U och arbete på väg, steg 1 och 2.

Som chef och ledare förväntas du dela vår värdegrund som sammanfattas i öppenhet, respekt och ansvar (ÖRA). Detta genom att bl.a.:
- skapa en kultur och struktur som främjar samarbete och delaktighet i verksamheten
- ge förutsättningar för att skapa och upprätthålla ett gott arbetsklimat och en god arbetsmiljö 
- följa upp fastställda mål och säkerställa att goda resultat uppnås

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidare

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontakt

Park- och naturchef Mark Huisman, 0410 73 33 60, 0708 81 73 60

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2020-08-09 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/203
Publicerat 2020-06-30
Sista ansökningsdag 2020-08-09

Tilbake til ledige stillinger