Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

Vad ska du göra sommaren 2023?

Sommaren kanske känns långt bort men snart är den här! Hos oss kan du göra skillnad i vardagen, för våra medborgare med behov av individuell service, omsorg och stöd. Ett jobb som både är meningsfullt och roligt! 

Arbetsplatsen

I din ansökan ombeds du prioritera/rangordna vilken av nedan verksamheter du främst är intresserad av att arbeta i.

Avdelning Funktionsstöd

Vi har olika typer av verksamheter, för brukare som har beslut om insatser enligt LSS. Gemensamt är att vi ger stöd utifrån brukarens behov, så att brukaren kan leva ett aktivt och självständigt liv.

På gruppbostäderna stödjer och hjälper vi brukare inom målgruppen vuxna eller barn i brukarens anpassade bostad. På korttid- och fritids möter vi barn och unga i åldern 13-21, som har behov av tillsyn före och efter skoltid samt under skollov. Inom servicebostäderna, stödjer vi brukaren i egen lägenhet, som har likheter med lägenhet i gruppbostad. På daglig verksamhet kommer brukare för sin sysselsättning under dagtid. Här arbetar vi med stödjande och motiverande insatser.

Avdelning Individ- och familjeomsorg

Inom området socialpsykiatri är vi en del av brukarens vardag och stöttar utifrån det individuella behovet. Som medarbetare arbetar du med boendestöd i hemmet eller bostad med särskild service eller på dagverksamhet.

Avdelning Vård och omsorg

I hemvården eller på ett särskilt boende ger vi vård, omsorg och stöd till kunder som behöver hjälp i sin egna bostad eller i sin lägenhet på ett särskilt boende med gemensamma sällskapsytor. Vi utför olika beviljade insatser för att öka den enskildes trygghet och för att bryta isolering.  På en dagverksamhet arbetar vi förebyggande med aktiviteter och övningar i grupp. På korttids- och växelvårdsenhet arbetar vi rehabiliterande samt med hälso- och sjukvårdsinsatser.

Arbetsuppgifter

Avdelning Funktionsstöd

Du är brukarens förlängda arm i hemmet men följer bl.a. också med på fritidsaktiviteter eller till brukarens dagliga verksamhet. Vi arbetar med olika metoder för att motivera och stödja brukaren i vardagen, för att stärka ett så självständigt liv som möjligt. I övrigt ingår även att efter genomgången utbildning hantera medicin samt dokumentera och rapportera.

Avdelning Individ- och familjeomsorg

Inom socialpsykiatrin agerar du exempelvis stöd till brukaren med hjälp med personlig hygien, följa med på fritidsaktiviteter eller stödjer i samtal kring exempelvis psykisk ohälsa. I övrigt ingår även att efter genomgången utbildning hantera medicin samt dokumentera och rapportera.

Avdelning Vård och Omsorg

I arbetet stöttar vi på olika sätt kunden som har svårt att klara sig i vardagen där omsorg och omvårdnad är kärnan. Det kan handla om stöd i personlig omvårdnad, personlig hygien, påklädning, förflyttning, ledsagning, promenader, aktiviteter. I övrigt ingår även att efter genomgången utbildning hantera medicin samt dokumentera och rapportera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor och service. Har du dessutom erfarenhet av liknande arbete är detta meriterande. Du kan exempelvis ha arbetat som hemvårdare/vårdbiträde, undersköterska, stödassistent, stödpedagog, eller boendestödjare. 

Som medarbetare hos oss är det viktigt att du agerar lugnt och tryggt, är lyhörd, tar initiativ samt har god kommunikationsförmåga. Du trivs med att ta ansvar, kan både samarbeta och arbeta självständigt.

Grundkrav samtliga verksamheter

  • Fyllda 18 år vid start av anställning för att utföra ovan arbetsuppgifter
  • Goda kunskaper i svenska språket, muntligt och skriftligt
  • Giltigt utdrag ur belastningsregister
  • Aktuellt arbetstillstånd 

Meriterande

  • Pågående eller avslutad gymnasie- eller vuxenutbildning (inom vård- och omsorg, barn- och fritid, annan pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant).
  • Arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av följande områden: vård, omvårdnad, funktionshinder, psykiatri, personlig assistans, ledsagning, avlösning eller övriga serviceyrken. En fördel är att du har erfarenhet av att möta människor med olika individuella behov samt att ge service och stöd. Vi ser gärna att du i tidigare arbete har dokumenterat och rapporterat, samt haft medicindelegering.
  • B-körkort för manuell växellåda
  • Tillgång till egen bil för att ta dig till och från arbetsplatser som ligger utanför tätort
  • Kan cykla

Om det blir aktuellt för dig att arbeta inom någon av våra verksamheter kommer du att behöva lämna ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten "Begäran om utdrag från belastningsregistret" på Belastningsregistret - begär utdrag | Polismyndigheten (polisen.se)


Arbetstid/varaktighet

Heltid/deltid. I de flesta verksamheter förekommer obekväma arbetstider. Rullande schema kan innefatta antingen dag, kväll och helg eller natt/jourtjänstgöring.

Under sommarperioden erbjuder vi, utifrån verksamheternas behov visstidsanställning om minst 4-8 veckor (ca v 24-33). Ange gärna i din ansökan vilka veckor du kan arbeta. Ju fler veckor du anger desto mer ökar möjligheten till arbete.

Tillträde och introduktion

Enligt överenskommelse. Viss introduktion erbjuds under våren 2023

Kontakt

Vi behandlar inkommande ansökningar löpande, med avbrott vid längre helg- och högtider. Blir du aktuell för telefon- och/eller fysiskt intervju kommer vi att kontakta dig.

Har du ytterligare frågor, kontakta hr@trelleborg.se och märkt emailet: "Sommarjobb 2023".

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

Ansök redan idag via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Annonsen är öppen för ansökningar till och med 2023-06-30.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2023-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse inför sommaren 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 75 % - 100 %
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2022/581
Publicerat 2023-04-13
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb