Trelleborgs kommun, Kommunledningsförvaltningen, Ekonomiavd., Controllers

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg.
Här börjar Sverige!

Arbetsplatsen

Trelleborgs kommun befinner sig på en spännande utvecklingsresa, från traditionell hamnstad till kunskapsintensiv kuststad, kantad av expansiva stadsomvandlingsprojekt och omfattade infrastruktursatsningar. Målet står klart: vi ska bli en av Sveriges mest attraktiva kommuner!

Trelleborg är Sveriges sydligaste kommun med 47 000 invånare. Med en stark och stabil ekonomi växer Trelleborg snabbt, både genom en stadig befolkningsökning och genom stadsomvandling, förtätning och nybyggnation. Trelleborg stoltserar med ett unikt geografiskt läge, fantastisk natur och väl utbyggda kommunikationer som erbjuder invånarna hög livskvalitet och näringslivet goda förutsättningar för utveckling.

Trelleborgs kommun bygger om för att skapa en modern och ändamålsenlig organisation för att stödja och möjliggöra kommunens utveckling. Det har bland annat skapats en ny och tydligare organisation på kommunledningsförvaltningen där ekonomiavdelningen ingår.

Vi söker därför en drivande och målmedveten chef till enheten redovisning och finans.

Enheten redovisning och finans tillhör kommunledningsförvaltningens ekonomiavdelning och arbetar framför allt med strategiskt redovisningsarbete, redovisningsprinciper, bokslut, konsolidering, leverantörs- och kundreskontra, kassaflöden och finansiella transaktioner, finansiell back-office-verksamhet, anläggningsredovisning samt administration och utveckling av kommunens ekonomisystem.

På ekonomiavdelningen finns även controllerenheten, upphandlingsenheten och en stab som arbetar med kommun- och koncernövergripande ekonomistyrning och finansiering.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med många utvecklingsmöjligheter där vi tillsammans bidrar till att uppfylla kommunens uppdrag.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att ansvara för enhetens verksamhet och ekonomi. Du rapporterar till kommunens ekonomidirektör tillika biträdande kommundirektör och du ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp. I uppdraget ingår personal- och arbetsmiljöansvar för 12 medarbetare.

Du leder och utvecklar arbetet på din enhet. Tillsammans med enhetens medarbetare skapar du struktur och arbetssätt som tillgodoser behov och förväntningar och som tar vara på medarbetarnas kompetens, förmågor och ambitioner. 

Identifiering av utvecklingsområden samt framtagande av en utvecklingsplan för enheten är ett prioriterat uppdrag. Ett annat sådant är utveckling av kommunens finansfunktion med fokus på back-office-funktion, finansiella transaktioner, uppföljning och rapportering. För att förstärka detta arbete pågår det parallellt rekrytering av en finansekonom.

Arbetet sker i nära samarbete med kollegor på andra enheter inom ekonomiavdelningen och kommunledningsförvaltningen.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleexamen inom ekonomi, chefserfarenhet samt erfarenhet från redovisningsarbete i en större organisation.

Eftersom uppdraget i stor utsträckning handlar om att utveckla verksamheter och kompetenser är det meriterande om du har erfarenhet från att leda förändringsarbete. Är du dessutom förtrogen med finansområdet avseende på back-office-verksamhet, finansiella transaktioner och finansiell rapportering, ser vi det som särskilt meriterande.

För att lyckas med uppdraget är du bra på att lyssna in förväntningar och behov från både verksamheter och medarbetare. Med din pedagogiska förmåga skapar du goda relationer och bygger förtroende. Då du är mån om att enhetens medarbetare får en gemensam bild av vad som förväntas och hur man tar sig dit, är du en kommunikativ ledare som tillika är närvarande och tillgänglig, för såväl medarbetare som uppdragsgivare och kollegor. Vi utgår från att du har lätt för att uttrycka dig i skriftliga rapporter.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Arbetstid/varaktighet

Heltid. Tillsvidare.

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Henrik Weimarsson, ekonomidirektör och biträdande kommundirektör, 0410-73 43 06 eller henrik.weimarsson@trelleborg.se.
Facklig kontakt: www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag

2024-02-25 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning tillrekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/9
Kontakt
  • Henrik Weimarsson, förvaltningschef, bitr komm.dir, 0410-734306
Publicerat 2024-01-26
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb