Trelleborgs kommun, Kommunledningsförvaltningen, Ekonomiavd., Redovisning

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg.
Här börjar Sverige!

Arbetsplatsen

Trelleborgs kommun befinner sig på en spännande utvecklingsresa, från traditionell hamnstad till kunskapsintensiv kuststad, kantad av expansiva stadsomvandlingsprojekt och omfattade infrastruktursatsningar. Målet står klart: vi ska bli en av Sveriges mest attraktiva kommuner!

Trelleborg är Sveriges sydligaste kommun med 47 000 invånare. Med en stark och stabil ekonomi växer Trelleborg snabbt, både genom en stadig befolkningsökning och genom stadsomvandling, förtätning och nybyggnation. Trelleborg stoltserar med ett unikt geografiskt läge, fantastisk natur och väl utbyggda kommunikationer som erbjuder invånarna hög livskvalitet och näringslivet goda förutsättningar för utveckling.

Trelleborgs kommun bygger om för att skapa en modern och ändamålsenlig organisation för att stödja och möjliggöra kommunens utveckling. Det har bland annat skapats en ny och tydligare organisation på kommunledningsförvaltningen där ekonomiavdelningen ingår

Inom ekonomiavdelningen finns enheten redovisning och finans, controllerenheten, upphandlingsenheten och en stab som arbetar med kommun- och koncernövergripande ekonomistyrning och finansiering.

Till enheten redovisning och finans söker vi en drivande finansekonom.

Det pågår parallellt en rekrytering av chef för enheten.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med utvecklingsmöjligheter där vi tillsammans bidrar till att uppfylla kommunens uppdrag.

Arbetsuppgifter

Trelleborgs kommun har inrättat en Internbank som ansvar för kommunens och koncernbolagens finansiering. Kommunen lånar upp medel på kapitalmarknaden och förmedlar medlen till koncernbolagen. Internbankens ansvar omfattar externa lånetransaktioner och finansiell riskhantering med ränteswappar och andra räntederivat. Det finns även en mindre tillgångsportfölj avseende pensionsmedel, som finansverksamheten ansvarar för.

Som finansekonom kommer du att ansvara för finansförvaltningens operativa administration och för uppföljning och rapportering av internbankens balanser, transaktioner, risker och resultat. Du kommer att vara delaktig i utvecklingen av kommunens finansverksamhet, vilket innebär att du har stora möjligheter att påverka arbetssätt och processer.

I ditt ansvarar ingår även att löpande ta fram likviditetsprognoser för kommunen och kommunkoncernen. Likaså kommer du att ta fram olika former av beslutsunderlag, exempelvis det årliga beslutet kring kommunkoncernens låneram.  

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning inom ekonomi och grundläggande kunskaper i finansredovisning. Du är väl förtrogen med de finansiella instrument som kommunen använder sig av, exempelvis bilaterala låneavtal, kapitalmarknadsinstrument som certifikat och obligationer samt ränteswappar och andra derivatinstrument. Vi förväntar oss att du har god insikt och kunskap i hur kapitalmarknaden fungerar, om marknadskonventioner och hur man läser och kontrollerar affärsbekräftelser. Har du dessutom kunskaper om kommuners ärendeprocesser, liksom erfarenhet av Kommuninvest skuldhanteringssystem KI Skuld eller ekonomisystemet Raindance, är det meriterande.

Du rapporterar till chefen för enheten redovisning och finans. Tjänsten förutsätter ett nära samarbete med såväl kommunens finanschef som med kollegor inom enheten, på andra enheter inom ekonomiavdelningen samt med kollegor som arbetar med finansfrågor i kommunens bolag.

För att lyckas i uppdraget ser vi att du har stort intresse för finansmarknaden och för olika finansieringslösningar.  Samtidigt som du arbetar självständigt har du även lätt för att samarbeta med personer i olika funktioner. Du är drivande och målmedveten och har lätt för att ta initiativ. Vi utgår från att du har lätt föra att formulera dig på ett pedagogiskt sätt i både tal och skrift. Självklart är du noggrann och ansvarstagande och har ett gott omdöme som säkerställer hög kvalitet i arbetet.

Rollen som finansekonom är ny varför det finns stora möjligheter att påverka utformningen av arbetet.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Arbetstid/varaktighet

Heltid. Tillsvidare.

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Henrik Weimarsson, ekonomidirektör och biträdande kommundirektör, 0410-73 43 06 eller henrik.weimarsson@trelleborg.se.
Facklig kontakt: www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag

2024-02-25 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning tillrekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/6
Kontakt
  • Henrik Weimarsson, förvaltningschef, bitr komm.dir, 0410-734306
Publicerat 2024-01-26
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb