Trelleborgs kommun, Kommunledningsförvaltningen, Kansli och överförmyndare

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

Arbetsplatsen

Överförmyndaren i Trelleborg är en tillsynsmyndighet som utövar tillsyn över gode män, förvaltare och förmyndare i Trelleborgs, Skurup och Svedala och garanterar rättssäkerheten för de huvudmän som är beroende av stödresurser.

Överförmyndaren ska finnas i varje kommun. Överförmyndaren utses av fullmäktige och kontrolleras av Länsstyrelsen.

Verksamheten som bedrivs på överförmyndarsektionen syftar till att skydda personer från att lida rättsförluster och utgör ett samhällsskydd för svaga i samhället. Vi rekryterar gode män och förvaltare och fattar beslut om olika förvaltningsåtgärder.

Vi söker nu en handläggare till enheten. 

God man, förvaltare eller förmyndare kallas den person som hjälper den som själv har begränsade möjligheter att ta tillvara sina juridiska och ekonomiska rättigheter. 

Överförmyndarsektionen i Trelleborgs kommun består av sex medarbetare. Sektionen tillhör kansli- och överförmyndarenheten som totalt har 12 medarbetare.

Hos oss arbetar du i ett team bestående av enhetschef, teamledare, handläggare och redovisningsgranskare. Vi är måna om att du ska känna dig delaktig och lägger stor vikt vid att vår arbetsplats präglas av god gemenskap och trivsel. Dina arbetsuppgifter kräver att du har god förmåga att arbeta självständigt och samtidigt vara del av ett team . 

Arbetsuppgifter

Arbetet som handläggare på överförmyndarsektionen innebär att utöva tillsyn över våra gode män, förvaltare och förmyndare. I detta arbete ingår också att utreda behov av god man eller förvaltare, samt rekrytera och föreslå ställföreträdare. I det löpande arbetet förekommer beslutsfattande, upprättande av yttranden till domstol samt att företräda överförmyndaren vid sammanträden i tingsrätt. I arbetet ingår också att hålla muntliga presentationer samt kortare utbildningar för olika grupper. 

Arbetet med att handlägga ärenden utförs självständigt och du bör därför trivas med det. Du bör dock även tycka om att arbeta tillsammans med andra och kunna vara en bra teamspelare. Arbetsbelastningen är periodvis hög och vi ser gärna att du har god förmåga att prioritera, är strukturerad och noggrann. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha några års arbetslivserfarenhet från myndighet, domstol eller motsvarande och ha erfarenhet av myndighetsutövning. Erfarenhet från politisk styrd organisation är meriterande.  

Du ska ha lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter, vara ansvarsfull och flexibel. Du ska ha erfarenhet av muntlig framställning och trivas med att tala inför grupp. 

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning 100 % (provanställning på 6 månader kan tillämpas).
Tillträde snarast, enligt överenskommelse. 

Kontakt

Aleksandra Nattlund Palmén, enhetschef för kansli och överförmyndarenheten
Email: aleksandra.palmen@trelleborg.se, telefonnummer: 0410-73 31 49
Elisabeth Gartmo von Wowern, teamledare, telefonnummer: 0410-733376

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket. 

Sista ansökningsdag

2024-06-11 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer, så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/135
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb