Trelleborgs kommun, Bildningsförvaltningen, Rektorsområde Anderslöv/Alstad

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

TRELLEBORG – EN SKOLKOMMUN ATT RÄKNA MED
Mellan slätten och havet bygger vi kunskap och skapar drömmar.

Arbetsplatsen

Bildningsförvaltningen ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, och gymnasiesärskola och har ca 1300 medarbetare. Elevhälsan har en central roll för en kvalitativ utbildning. Som skolkurator är du organisatoriskt placerad i ett rektorsområde som inkluderar förskolor och grundskolor. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. I Trelleborg kommun har vi ett 1-16 perspektiv vilket ger möjlighet att följa och stötta elever från förskola, genom grundskola och hela vägen upp till gymnasiet.

Vi söker nu en skolkurator till rektorsområde Anderslöv-Alstad.

Rektorsområde Anderslöv/Alstad består av Väståkraskolan, Alstad skola och förskola, samt Trollskogens förskola. Området leds av rektor tillsammans med fyra biträdande rektorer och en administrativ chef.

Väståkraskolan är belägen vid den berömda Landsvägen och ligger centralt i byn Anderslöv, ca 25 min från Malmö. Skolan har ca 500 elever i åk F-9. Skolan har egen idrottshall, fotbollsplaner, slöjdsalar, hemkunskapssal, bibliotek och en stor och ljus matsal, restaurang Lövet, samt en tillhörande kreativ och inbjudande utemiljö. 

Alstad skola är en F-6 skola - en liten skola med stort hjärta. Skolan är med sina ca 90 elever den minsta skolan i Trelleborgs kommun. De gamla äppleträden står stolt på skolgården och inbjuder till en grön oas för både rastaktiviteter och utelektioner. Alstad skola ligger centralt placerat på Söderslätt, i härlig natur och med närhet såväl till Trelleborg som till Malmö. Rakt över vägen ligger förskolan vägg i vägg med äldreboendet.

Arbetsuppgifter

Som skolkurator arbetar du huvudsakligen hälsofrämjande och förebyggande med fokus på stöd till eleverna för att de ska uppnå målen med utbildningen. Du är en del av elevhälsoteamet med rektor, specialpedagog, speciallärare, skolpsykolog och skolsköterska. Förutom att driva arbetet i skolans elevhälsoteam ingår också arbetsuppgifter där du tillsammans med mentorer planerar och håller i klassaktiviteter med teman som sammanhållning, konflikthantering och värdegrund. Du arbetar även med skolans värdegrundsarbete, likabehandlingsplan och handlingsplan för ökad närvaro. Skolkuratorn handleder skolans personal i det psykosociala arbetet och samverkar med myndigheter som socialtjänst, BUP och habilitering. 

Kvalifikationer

Du som söker är socionom med erfarenhet av liknande arbete. Erfarenhet av att arbeta inom pedagogisk verksamhet är meriterande. Som person är du engagerad, har en god kommunikativ förmåga och en förmåga att kunna bygga förtroendefulla relationer till barn, personal och vårdnadshavare. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft, service och kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten innebär att du kommer arbeta både på Alstad skola och Väståkraskolan.

Då arbetet innebär en del resor inom kommunen krävs B-körkort och tillgång till egen bil.

Arbetstid/varaktighet

100%, tills vidare

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse.

Kontakt

Monija Tosic biträdande rektor, 0410-73 41 21

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2024-06-17 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att arbetet med urval och intervjuer påbörjas redan innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Anderslöv/Alstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/154
Kontakt
  • Monija Tosic, 0410-734121
  • Madelene Carlström, 0733-511359
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb