Trelleborgs kommun, Arbetsmarknadsförvaltningen, Allmän vuxenutbildning

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

Arbetsplatsen

Vill du jobba med vuxenutbildning, kompetensförsörjning och arbetsmarknadsfrågor? Vi söker dig som har energi och mod att bidra med nya metoder och arbetssätt för att lyckas med vårt uppdrag. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en verksamhet som gör skillnad på riktigt, både för eleven, näringslivet och kommunen. Du får arbeta i en miljö där utvecklingsarbete är en naturlig del av vardagen och där du bidrar med din kompetens för att vi ska nå våra mål. Vi lever vår värdegrund och det är viktigt att du i ord och handling står bakom den. Likaså med vårt arbetsmarknadsperspektiv som är grunden i vår organisation.

Arbetsuppgifter

Som förstelärare med inriktning lärmiljöer med utgångspunkt i vuxna elevers förutsättningar och behov, ska du främst undervisa vuxenstuderande och leda det pedagogisk arbetet i enheten tillsammans med rektor. Det innebär att du som försteläraren kommer att vara en del av skolledningen och arbeta nära rektor. Dessutom kommer du att ingå i ett lärarlag som präglas av kollegialt stöd och samarbete. Förutom undervisning, kommer du att leda utvecklingsuppdrag med olika syfte och behov tex utifrån arbetsmarknadsnämndens identifierade behov. Det övergripande målet för dig som förstelärare är att utveckla undervisningen för högre måluppfyllelse. Tjänsten består av 80 % undervisning och 20 % försteläraruppdrag.

Du trivs med vuxenutbildningens flexibilitet och arbetar naturligt med individualisering av undervisningen såsom det som uttrycks i läroplanen för vuxenutbildningen. Du samarbetar och samverkar med olika roller inom Arbetsmarknadsförvaltningen och ser kompetensförsörjning som ett viktigt perspektiv i utbildningen. 

Tjänsten består av undervisning på distans, i klassrum och flex. Kurser och undervisningsinnehåll kommer att variera över tid, beroende på elevunderlaget. Kvällsundervisning kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av vuxenutbildningen och bred kunskap av tillgängliga lärmiljöer för vuxenstuderande med skiftande behov. Du är skicklig på att ge elever stöd och stimulans så att de når så långt som möjligt och har god erfarenhet av leda processer och kollegor i utvecklingsarbete. Du drivs av att arbeta forskningsnära och har en god förmåga att omsätta teori i praktik.

Du är en drivande kraft i kompetensutvecklingsinsatser och kollegialt lärande, och du är en inspiration för kollegor och hela Arbetsmarknadsförvaltningen. 

Du är väl förtrogen med läroplanen inom vuxenutbildningen och de nationella målen.  Arbetsmarknadsfrågor står dig nära om hjärtat och du trivs med att planera din undervisning utifrån olika studietakter och studieformer.

Vi söker dig som har:

  • Minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom skolväsendet och har en god förmåga att förbättra studieresultat. 
  • Lärarlegitimation med behörighet i svenska som andraspråk på gymnasial nivå.
  • God digital kompetens.
  • Erfarenhet av vuxnas lärande och deras skiftande behov.
  • Trivs i verksamheter med hög föränderlighet.

Meriterande om du har:

  • Erfarenhet av vuxenutbildningen.
  • Erfarenhet av att arbeta med flerspråkighet och kunskap-och språkutvecklande arbetssätt. 
  • Lärarlegitimation i psykologi och/eller programmering.
  • God förmåga att individualisera undervisningen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstid/varaktighet

Heltid, tillsvidare.

Semestertjänst.

Tillträde

Augusti eller enligt överenskommelse. 

Kontaktperson

Karen Lind, rektor,  0734-66 74 52 karen.lind@trelleborg.se

Fackliga kontakter

Sista ansökningsdag

2024-06-30 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med löpande urval. 

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/167
Kontakt
  • Karen Lind, 0410-733000
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb