Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen, IFO, Råd- och stödenheten

I Trelleborg jobbar vi tillsammans för en växande framgångskommun där det är gott att leva.
Våra 61 byar och 21 stadsdelar är kreativa mötesplatser som bubblar av liv. Här vill vi saker, berättar om dem och kommer precis som vi är. Det gör att vi välkomnar andra på samma generösa och nyfikna sätt.

Välkommen att ta plats på resan! 

Arbetsplatsen

Råd- och stödenheten är en av Individ- och familjeomsorgens sex enheter och ansvarar för öppenvårdsinsatser till familjer med barn 0-20 år, familjevåldsfrågor samt Barnahus Söderslätt. Enheten har 25 tillsvidareanställda medarbetare, varav två samordnare och en förste socialsekreterare, som tillsammans med enhetschef arbetar med att erbjuda Trelleborgs kommuninvånare insatser av hög kvalitet.

Du kommer att mötas av en arbetsplats som präglas av god stämning och hjälpsamhet, hög professionalitet och kompetens samt utveckling och framåtanda. Hälso- och arbetsmiljöfrågor är prioriterade områden på arbetsplatsen. Vi ger en genomarbetad introduktion och utbildning i MI och Signs of Safety samt kontinuerlig kompetensutveckling efter behov och uppdrag. På arbetsplatsen finns en medvetenhet om vikten av återhämning samt möjlighet att förlägga en del av arbetstiden hemifrån. Arbetsplatsen har förtroendearbetstid men du behöver vara beredd att arbeta sen eftermiddag/tidig kväll ifall uppdragen kräver det

Kommunen erbjuder friskvårdsersättning, förmånscykel samt möjlighet att semesterväxla. Via företagshälsovården erbjuds du kostnadsfritt personlig tränare och hälsocoach digitalt och det finns också möjlighet till digitala samtal med läkare, psykolog och fysioterapeut för såväl dig som för dina minderåriga barn.

Kommunikationsmöjligheterna är goda då arbetsplatsen ligger knappt 10 minuters promenadväg från buss- och tågstation.

Arbetsuppgifter

En tjänst som ungdoms- och familjebehandlare blir snart ledig. Som ungdomsbehandlare kommer du främst arbeta med den enskilde ungdomen och på de arenor där ungdomen befinner sig och känner sig bekväm med att träffas. Behandlings- och förändringsarbetet bedrivs i öppenvård och utgår från en systemteoretisk grund, varför vi helst ser att insatsen kombineras med familjebehandling. För att skapa en helhet för ungdomen och dess familj så arbetar ungdomsbehandlaren och familjebehandlaren som team. Du kommer ingå i en grupp av sju behandlare som specialiserat sig på ungdomsärenden och du behöver vara beredd att arbeta i såväl rollen som ungdomsbehandlare och som familjebehandlare beroende på hur behoven hos familjerna ser ut. 

Vi tror att samverkan är viktigt för att nå en kraftfull och varaktig förändring och samverkar därför med ungdomens privata och professionella nätverk. I en del ärenden arbetar vi med sociala insatsgrupper (SIG) tillsammans med polis och skola. En del av ungdomarna är dömda till ungdomstjänst eller ungdomskontrakt och då verkställs ofta dessa beslut av ungdomsbehandlare.

Som ungdoms- och familjebehandlare ansvarar du för att utforma, genomföra och följa upp behandlingsarbetet utifrån det uppdrag som du tagit emot från organisationens Mottag- och utredningsenhet för barn och unga. Behandlingsarbetet dokumenteras och följs upp i behandlingsstödet Journal Digital. Du har stöd och hjälp att tillgå från 1:e socialsekreterare, chef, kollegor samt extern handledning.

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du har socionomexamen, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten. Du behöver ha erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar och gärna med problematisk skolfrånvaro, NPF samt psykisk ohälsa.  Är du dessutom utbildad i CPU, Ett nytt vägval eller Repulse så är det meriterande.

Det är av yttersta vikt att du har ett stort engagemang och att du har lätt att skapa relation till ungdomar, deras närstående och samarbetspartners. Du behöver vara stabil och ha lätt att se det som fungerar samt trivas med att arbeta såväl självständigt som i nära samarbete med kollegor. Du behöver ha körkort och vara beredd att delta i olika aktiviteter tillsammans med ungdomen.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidare

Tillträde

2024-12-01 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Madelene Ljungberg, enhetschef tfn 0410-73 46 63

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

24-09-15 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-12-01
Löneform Månadsavlönad
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/219
Kontakt
  • Madelene Ljungberg, 0410-734663
Publicerat 2024-08-26
Sista ansökningsdag 2024-09-15

Tillbaka till lediga jobb