Trelleborgs Energi AB

Brinner du också för att skapa ett mer hållbart samhälle? Lockas du av möjligheten att vara med och forma ett energibolag som ska bidra till att göra Trelleborg till Sveriges mest klimatsmarta kommun? I så fall kan detta vara rätt tjänst för dig!

Om Trelleborgs Energi AB

Trelleborgs Energi är ett modernt energibolag med sikte mot framtiden. Vi arbetar hållbart, innovativt och lokalt för att göra våra kunder till miljöhjältar, våra ägare stolta och Trelleborg till en drivande kraft i klimatomställningen.  

Trelleborgs Energis verksamhet fokuserar på distribution av miljösmart fjärrvärme, försäljning av 100 % förnybar el, utveckling av laddinfrastruktur, mikroproduktion och vätgaslösningar samt utveckling av en trygg och säker elnätsverksamhet (i dotterbolaget Trelleborgs Elnät).

Vår strategi till 2025 omfattar målsättningar för att leverera solceller, laddstolpar, energieffektiviseringar och miljövänliga värmelösningar till våra kunder. Vi satsar vidare på att göra Trelleborg till en ledande vätgasaktör och utforskar även nya steg inom flexibilitetsmarknaden och lagring. Vi jobbar för att skapa ett motståndskraftigt och hållbart energisystem, med trygg och säker elförsörjning i Trelleborg. Genom detta vill vi både bidra till en cirkulär och hållbar ekonomi, samt göra det möjligt för våra kunder att leva hållbart.

Vill du också vara med på den resan?

Vi söker nu en affärsingenjör/teknisk säljare med specialinriktning på vätgas.

Arbetsuppgifter

Rollen som affärsingenjör passar dig som trivs att arbeta med stor bredd från projektering via försäljning till leverans och med stort självständigt driv. Du kommer att ha ansvar för projekt och teknisk försäljning/tekniskt säljstöd inom vårt affärsområde energilösningar. Affärsområdet arbetar idag i huvudsak med energieffektivisering, förnybar elproduktion (sol och vind), laddinfrastruktur samt Trelleborgs stora satsningsområde vätgas. Vätgassatsningen är bred och omfattar utbildning, produktion, lagring och transportlösningar. 

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir:

 • Driva och leda projekt inom energitjänster.
 • Teknisk försäljning och bistå kundansvarig med teknisk rådgivning.
 • Arbeta fram underlag för offerter och kalkyler samt tekniskt stöd vid kundmöten.
 • Arbeta med produkter och tjänster (befintliga och nya).
 • Anpassa efter kundbehov och teknikutveckling.
 • Kalkyler och prissättning.
 • Ansvarig för avtalsinnehåll både mot kunder och leverantörer.
 • Samverka internt och externt för kontinuerlig utveckling av produkter och tjänster.
 • Representera bolaget, specifikt vätgassatsningen, i olika externa sammanhang.
 • Samverka med kunder, partners och leverantörer för utveckling inom energilösningar.

Arbetet förutsätter att du har förmåga och vilja att räkna på komplexa affärer. En förståelse för produktion, affär och kund är en förutsättning. Du kommer vara delaktig och drivande i förhandlingar och avtalstecknande gällande olika former av energiavtal med större företagskunder. Du kommer även att vara en ambassadör för företaget och dess tjänster och förväntas att regelbundet hålla presentationer och att vara aktiv i olika nätverk.

Kvalifikationer

Som affärsingenjör ska du ha en stark kommersiell förmåga där du skapar förtroende och kan framgångsrikt bygga såväl externa som interna relationer. Du har samtidigt en teknisk bakgrund och kompetens inom energi och kan ta fram underlag och affärskalkyler för olika lösningar. Du har erfarenhet och intresse av att driva projekt, från början till slut.

Vi tror att du som söker har en högskoleutbildning inom relevant område eller besitter motsvarande kunskaper. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har förmågan att snabbt sätta dig in i, och förstå tekniska system och samband. Men även att du är bekväm med att ta fram projektunderlag, kostnadskalkyler och prisindikationer. Kunskaper inom energiproduktion, energieffektivisering och/eller vätgas är starkt meriterande.

Vidare tror vi att du har grundläggande kunskap inom avtalsskrivning och avtalsjuridik, talar och skriver svenska och engelska obehindrat, behandlar Officepaketet väl och innehar körkort.  

Som person är du driven, affärsmässig och teknikintresserad. Du trivs med att ta egna initiativ samtidigt som du är en inlyssnande lagspelare. Du har en förmåga att strukturera ditt arbete samtidigt som du också visar på flexibilitet då det ibland är snabba puckar i vårt bolag. Du har genomgående en serviceinriktad inställning, internt som externt, eftersom vi på bolaget arbetar både på uppdrag av, och för, våra kunder.

Kom till oss!

Trelleborgs Energi sätter medarbetarna i centrum; genom öppenhet, respekt och ansvarsfullt beteende gör vi Trelleborgs Energi till ett bolag vi alla trivs på. Det innebär att som medarbetare hos oss får du tillgång till en av branschens bästa personalförmåner kring bland annat semester och friskvård, samt stora möjligheter till kompetensutveckling.

Vi tillämpar även ett tillitsbaserat ledarskap. Det innebär att du som medarbetare själv planerar och förfogar över din arbetstid, samt har möjlighet att arbeta viss tid hemifrån. Vi har och söker medarbetare som är ansvarstagande, utvecklingsorienterade och drivna av vår vision och värdegrund, ett förhållningssätt som genomsyrar hela vårt företag.

Vi är certifierade som ett Great Place to Work för andra året i rad och har målsättningen att bli branschens bästa arbetsplats år 2026, en resa du som medarbetare kommer att ha en viktig roll i.

I rekryteringen lägger vi stor tonvikt vid dina personliga egenskaper. Så om du tror du är rätt person för oss – välkommen in med din ansökan!

Arbetstid/varaktighet

Heltid, tillsvidareanställning. 

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse. 

Kontakt

Magnus Sahlin, VD.  0734-42 25 73. 

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2023-03-31 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, vänta därför ej med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs Energi noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/104
Kontakt
 • Magnus Sahlin, 0734-422573
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb