Trelleborgs kommun, Socialförvaltningen, Avd. Funktionsstöd

Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor.

Välkommen till oss och Trelleborg!

Arbetsplatsen

Avdelning funktionsstöd är uppdelad i tre enheter, myndighetsenhet, särskilt resurskrävande enhet samt traditionell enhet. Till den traditionella enheten söker vi nu dig som vill skapa en lugn och trygg miljö för brukarna på gruppboendet på Virkesvägen

Vi utgår ifrån ett brukarorienterat synsätt där brukarna ges stöd och service utifrån individuella behov. Målet är att ge brukarna möjlighet till självständighet, självbestämmande och delaktighet i så stor utsträckning som möjligt, utifrån varje brukares förmåga.

Gruppboendet och arbetsplatsen ligger i norra delen av Trelleborg tätort. Du tar dig enklast till och från arbetsplatsen med egen bil. cykel eller bussförbindelser.

Vad vi kan erbjuda dig

  • Omväxlande arbete  
  • Kompetensutveckling  
  • Kommunövergripande förmåner  
  • Bästa kollegorna

Arbetsuppgifter

I rollen som stödassistent är du nyckelperson i att stötta och vägleda brukarna utifrån ett pedagogiskt och praktiskt förhållningssätt i deras vardag med bland annat; omsorg/hygien, aktiviteter, matlagning och färdighetsträning. Allt med målsättningen att brukarna ska nå ökad självständighet.

Med utgångspunkt i brukarnas genomförandeplan, arbetar du för att upprätta, driva och följa upp genomförandeplanens mål och förverkliga största möjliga kvalitet och delaktighet i vardagen. 

Med utgångspunkt i en god och tydlig kommunikation samt gott bemötande, är din uppgift att oavsett situation skapa ett lugn och trygghet för brukarna. Vidare är du ett stöd och skapar förutsättningar för god kontakt med anhöriga, sjukvård och andra viktiga kontakter för den enskilde. Inom den interna organisationen samarbetar du främst med andra stödassistenter, stödpedagoger samt ledning för att kontinuerligt utveckla verksamhet och nå uppsatta mål.   

Kvalifikationer

För rollen som stödassistent på det nya boendet söker vi dig som har:

  • Gymnasial eller yrkesexamen från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Goda datorkunskaper och dokumentationsvana
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • Minst B-körkort för manuellväxlad bil
  • God fysisk förmåga, eftersom arbetet innehåller aktiviteter med brukarna
  • Minst ett års arbetslivserfarenhet av funktionsstöd/LSS där du arbetat med personer med autism eller utmanande beteende och/eller tydliggörande pedagogik. 

Utöver ovan är det framförallt av vikt att du har god självkännedom, är trygg i dig själv, är lyhörd, tar ansvar och samarbetar väl med alla du möter. Du är flexibel, öppen och ser möjligheter istället för hinder. Du använder din analytiska förmåga och strävar efter att förbättra verksamheten för våra brukare

Om det blir aktuellt för dig att arbeta inom någon av våra verksamheter kommer du att behöva:

Arbetstid/varaktighet

Arbetstid: rullande schema, dag/kväll/helg ink. sovande jour,  ink. varannan helg, heltid om 38.25 tim/veckan, tillsvidare

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse.

Kontakt

För tjänstens innehåll, kontakta Suzana Silva-Nordlinder, sektionschef på telefon 0410-734015.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2023-10-04 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/360
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb