Trelleborgs kommun,

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

HR-avdelningen har en kommunövergripande roll i arbetsgivarfrågor men fungerar också som stöd åt verksamheterna vad gäller till exempel arbetsrätt, löneadministration och arbetsmiljö. För ändamålet är avdelningen sedan 1 april indelad i tre enheter som stödjer kommunens olika förvaltningar. HR-enheten består av nio HR-specialister som arbetar med HR-frågor på uppdrag främst av kommunens förvaltningar. Vårt mål är att ge ett kvalificerat stöd i HR-frågor som bidrar till verksamhetens utveckling. Du välkomnas av ett glatt gäng med bred kompetens, god sammanhållning och en stor portion humor. Vi hjälper varandra när det behövs, vi har goda möjligheter att själva påverka hur våra arbetsdagar ser ut och vi har alltid nära till skratt.

Arbetsuppgifter

Som HR-enhetschef ansvarar du för drift och utveckling av det verksamhetsnära HR-stödet. Ditt arbete säkerställer att cheferna i kommunen har tillgång till ett professionellt och effektivt HR-stöd utifrån behov och beslutade styrdokument.

Du har ett övergripande ansvar för arbetsrättsliga ärenden och bistår förvaltningarna i förhandlingar avseende medbestämmande och i överläggningar rörande förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare samt tolkning av avtal. Det förekommer också att du är föredragande i nämnder i HR-relaterade frågor. Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för nio medarbetare vilka du med glimten i ögat coachar och inspirerar till fortsatt leverans av ett förstklassigt HR-stöd. Med ditt sätt att uppträda och din framtoning upprätthåller du en prestigelös, öppen och kreativ arbetsmiljö.

Tillsammans med HR-chef och lönechef skapar du förutsättningar för ett professionellt samarbete mellan HR-medarbetare och kollegor i övriga stödfunktioner som leder till att avdelningens samlade kompetens ständigt utvecklas och därmed kan möta verksamheternas behov av HR-stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom HR, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har mångårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete, gärna i politiskt styrd verksamhet.

Uppdraget kräver god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Vi förutsätter att du är arbetsrättsligt orienterad och har ett personalekonomiskt sinnelag samt förmåga att såväl arbeta analytiskt som strategiskt. Det är viktigt att arbeta lösningsorienterat utifrån verksamheternas behov av HR-stöd och att arbeta för att Trelleborgs kommuns värdegrund avspeglas i den praktiska personalpolitiken varmed fingertoppskänsla såväl som flexibilitet och kreativitet är viktiga egenskaper hos dig.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidareanställning

Tillträde

Snarast, enligt överenskommelse

Kontakt

Magnus Dahlberg, HR-chef, 0410-73 31 63

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2018-05-07 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2018/103
Kontakt
  • Magnus Dahlberg, 0410-73 31 63
Publicerat 2018-04-16
Sista ansökningsdag 2018-05-07

Tillbaka till lediga jobb