Bildningsförvaltningen, Grundskola, Västervångskolan

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande.

Arbetsplatsen

Västervångskolan invigdes i augusti i år och är kommunens nyaste skola. Det är dessutom hittills det största skolprojektet i kommunen någonsin.

Västervångskolan ligger i norra delen av centrala Trelleborg och består av grundskola och grundsärskola för cirka 900 elever. De helt nya lokalerna rymmer bland annat ett eget skolbibliotek och i alla klassrum finns modern digital utrustning. Alla elever från årskurs 4 har sin egen dator. Västervångskolan medverkar i IFOUS-programmet ”Inkluderande lärmiljöer” och genom kompetensutveckling och kollegialt lärande utvecklar skolan ett gemensamt förhållningssätt för att alla elever ska nå sin fulla potential.

På Västervångskolan lägger vi stor vikt vid lärares kompetensutveckling, både genom kollegialt lärande och extern fortbildning. Du välkomnas av ett glatt gäng med bred kompetens och god sammanhållning! Vi jobbar nära varandra i team och stöttar och lär mycket av varandra.Tydliga mål, höga förväntningar och arbetsglädje vill vi ska genomsyra vår verksamhet! Vi som jobbar på Västervångskolan är organiserade i årskursvisa team där vi samarbetar kring elevernas lärande. Vi har eleven i fokus och skapar glädje och nyfikenhet i lärandet. 

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog alt. speciallärare arbetar du såväl operativt som konsultativt och handledande gentemot både medarbetare och ledning. Du ska kunna analysera lärmiljöer och stimulera till utveckling av arbetsformer och arbetssätt inom ramen för ett inkluderande synsätt. I ditt uppdrag ryms både ett utredande och utvecklande arbete med tyngdpunkt på förebyggande och hälsofrämjande insatser. Genom din roll medverkar du till att våra elever som är i behov av särskilt stöd får ett individanpassat och inkluderande bemötande och insatser som leder till ökad måluppfyllelse.

Du genomför också riktade, individuella insatser för de elever som är i behov av det. I det utredande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat genomföra fördjupad pedagogisk kartläggning, vara ett stöd i implementeringen av insatser utifrån gjord utredning samt vara ett stöd i uppföljnings- och utvärderingsarbetet utifrån gjord utredning. Du har kontakt med vårdnadshavare för ett tätt samarbete mellan skola och hem samt jobbar aktivt med elever med problematisk skolfrånvaro. Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med kurator, skolsköterska, skolpsykolog och rektor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog alt. speciallärare. Tidigare arbetslivserfarenhet från arbete som specialpedagog alt. speciallärare är meriterande. Har du erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov ses även det som meriterande. Som person är du utvecklingsinriktad, positiv och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din handledarförmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.  

Du bemöter barn och föräldrar på ett respektfullt sätt och samarbetar med övriga vuxna i skolan för en meningsfull och stimulerande verksamhet. Du är kreativ och utvecklar goda lärandemiljöer för eleverna. Du entusiasmerar och får med dig eleverna samtidigt som du ställer höga krav på dem och tror att de kan leva upp till dina förväntningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

100 %
Tillsvidareanställning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Madelene Carlström, bitr. rektor, 0410-73 45 23
Maria Åberg, bitr. rektor, 0410-73 43 13

http://www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2019-02-10 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2018/549
Kontakt
  • Madelene Carlström, bitr rektor, 0410-73 45 23
  • Maria Åberg, 0410-73 43 13
Facklig företrädare
  • Representant nås via Trelleborgs kommuns kundtjänst, 0410-73 30 00
Publicerat 2019-01-17
Sista ansökningsdag 2019-02-10

Tillbaka till lediga jobb